Mainos

HS: Suomen ohjusosto Yhdysvalloista kaatui

Suomi on joutunut vetämään taktisten ohjusten ostohakemuksen pois Yhdysvalloista. Hakemus jumiutui Yhdysvaltain kongressiin, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Suomessa ei tiedetä hakemuksen hylkäämisperusteita, Suomen puolustushallinnosta kerrottiin HS:lle tiistaina. Yhdysvallat sai jo kesäkuun alussa luvan myydä Suomelle 70 tykistöohjusta yli sadalla miljoonalla eurolla.

Asemyynnistä tehdään ilmoitus kongressille, ja poliitikot voivat reagoida kauppaan 30 päivän ajan. Lehden mukaan hakemuksen poisveto on harvinaista, sillä yleensä kongressille riittää vain muodollinen ilmoitus ostoista.

Suomi aikoo uusia hakemuksen syksyllä.

Lockheed Martin -yhtiön valmistamalla M39 Block 1A -ohjuksella viholliseen voi vaikuttaa kaukaa. Ohjuksen kantomatka on 200-300 kilometriä.

Suomi on aiemminkin joutunut odottelemaan pitkään ohjusostoja Yhdysvalloista. HS:n mukaan näin kävi viimeksi viime marraskuussa, kun Pentagon oli hyväksynyt Horneteista maahan ammuttavien JASSM-ohjusten myynnin Suomelle. Suomi oli tuolloin odottanut ostolupaa viisi vuotta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.