Mainos

HS: Suomalaiset eivät hyväksy hyökkäystä Irakiin

Suomalaiset eivät näytä hyväksyvän Yhdysvaltain hyökkäystä Irakiin. Suomalaisten kesken ei ole suuria eroja suhtautumisessa Yhdysvaltain hyökkäykseen. Naiset olivat kuitenkin tiukemmin sotaa vastaan kuin miehet.

Helsingin Sanomien ennen Irakiin hyökkäystä teettämän mieleipidekyselyn mukaan 76 prosenttia suomalaisista ei pidä hyökkäystä perusteltuna.

Perusteltuna hyökkäystä piti 15 prosenttia vastanneista, kun taas 9 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Taloustutkimus kysyi suomalaisten mielipidettä hyökkäyksestä Irakiin tiistaina 18. ja keskiviikkona 19. maaliskuuta. Vaikka hyökkäys ei ollut tuolloin vielä alkanut, sitä pidettiin jo varmana.

Helsingin Sanomien julkaisemasta mielipidekyselystä voi myös päätellä, että suomalaisten kesken ei ole suuria eroja suhtautumisessa Yhdysvaltain hyökkäykseen. Kaikissa ikä- ja ammattiryhmissä suhtautuminen on suunnilleen samanlainen. Myöskään asuinpaikka tai tulotaso eivät näytä vaikuttavan suhtautumiseen Irakin-sotaan.

Naiset kuitenkin olivat Suomessa vielä tiukemmin sotaa vastaan kuin miehet. Naisista 81 prosenttia ei hyväksynyt hyökkäystä, kun miehillä vastaava prosenttiosuus oli 71.

Suomalaiset ovat kyselyn mukaan valmiita auttamaan sodan tuhojen korjaamisessa. Vastaajista 66 prosenttia kannatti Suomen osallistumista sodan jälkeiseen avustustoimintaan.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn puhelimella 505:tä 15-74-vuotiasta vastaajaa Manner-Suomesta. Virhemarginaali on 2,5 prosenttia suuntaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.