HS: 14-vuotiaalta ja tämän äidiltä rahaa kinunnut poliisimies sai potkut

Helsingin poliisilaitos on irtisanonut 14-vuotiaalta ja tämän äidiltä rahaa kinunneen konstaapelin, uutisoi Helsingin Sanomat.

Poliisimies tuomittiin kesäkuussa käräjillä sakkoihin, sillä hän oli yrittänyt saada teinipojan maksamaan itselleen rahaa väitetystä kunnianloukkauksesta.

Helsingin Sanomien mukaan irtisanomiseen päätynyt Helsingin poliisilaitos on katsonut, että konstaapelin menettely on voinut vahingoittaa koko poliisiorganisaation luotettavuutta.

Suuttui teinipojan videosta

Tuomioon ja irtisanomiseen johtaneet tapahtumat saivat alkunsa keväällä 2017, kun poliisi oli tehtävällä Helsingin rautatieasemalla. Paikalta poistettiin erästä miestä.

Teinipoika oli ladannut tilanteesta videon Youtubeen otsikolla "Rasistiset poliisit pidättävät nuoren maahanmuuttajan ilman syytä". Video poistettiin, mutta sitä ennen se keräsi lähes 60 000 katselukertaa.

Videolla esiintynyt poliisi suuttui videosta ja teki videon verkkoon ladanneesta pojasta tutkintapyynnön. Hän syytti poikaa muun muassa törkeästä kunnianloukkauksesta. Esitutkinta kuitenkin tyssäsi lyhyeen, sillä kyseessä oli alle 15-vuotias henkilö. Poika ei siis ollut rikosoikeudellisessa vastuussa.

Vaati rahaa korvaukseksi

Esitutkinnan päätyttyä poliisi oli ollut yhteydessä pojan vanhempiin. Poliisi oli sopinut pojan äidin kanssa tapaamisen Pasilan poliisitalolle, missä hän vaati pojalta ainakin 500 euroa korvauksena törkeästä kunnianloukkauksesta.

Rahoja ei ollut maksettu, ja poliisi oli vielä toistanut vaatimuksensa sähköpostitse.

Juttu päätyi lopulta oikeuteen, jossa katsottiin, että poliisi oli toiminut väärin ja käyttänyt hyväksi virka-asemaansa. Mies oli ollut Pasilan poliisitalolla rahaa kinutessaan työvuorossa ja virkapukuun sonnustautuneena.

Mies tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänet määrättiin maksamaan 40 päiväsakkoa. Niistä jäi miehen tuloilla maksettavaa reilut 1300 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja