Nettivideosta suuttunut helsinkiläispoliisi vaati alaikäiseltä pojalta satoja euroja – sai sakot ja menetti työnsä

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa helsinkiläisen poliisimiehen saaman sakkotuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta. Päiväsakkoja määrättiin kaikkiaan 40, josta kertyy maksettavaa 1 360 euroa.

Syytteet henkilörekisteririkoksesta ja toisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta hylättiin jo käräjäjillä eikä hovioikeus muuttanut ratkaisua.

Tapahtumat saivat alkunsa vappuaattona 2017, kun poliisimies poisti työparinsa kanssa yhden ihmisen Helsingin rautatieasemalta. 14-vuotias poika kuvasi tilanteen ja latasi videon Youtubeen otsikolla "Rasistiset poliisit pidättävät nuoren maahanmuuttajan ilman syytä".

Videolle ehti kertyä yli 58 000 katsomiskertaa ennen kuin se poistettiin palvelusta. Poliisimies teki pojasta tutkintapyynnön törkeästä kunnianloukkauksesta ja haitanteosta virkamiehelle.

Esitutkinta kuitenkin lopetettiin, kun selvisi, että poika oli alle 15-vuotias, eli ei vielä rikosoikeudellisessa vastuussa. 

Vaati satoja euroja poliisitalolla

Esitutkinnan lopettamisen jälkeen poliisi ja pojan vanhemmat olivat yhteydessä. Käräjäoikeus katsoi osoitetuksi, että poliisimies oli sopinut pojan äidin kanssa kesäkuun alussa tapaamisen Pasilan poliisitalolle. Tapaamisessa hän vaati pojalta ainakin 500 euron vahingonkorvauksia törkeästä kunnianloukkauksesta.

Äiti kieltäytyi, jolloin poliisi vielä lähetti seuraavana päivänä sähköpostin, jossa toisti vaatimuksensa. Hän ilmoitti viestissä myös tilinumeronsa. Poliisi kiisti syytteet, mutta käräjäoikeus piti pojan ja äidin kertomuksia uskottavampina.

Oikeus katsoi, että poliisimies oli vahingonkorvausta vaatiessaan käyttänyt hyväksi poliisin virka-asemaa. Tapaamisessa Pasilan poliisitalolla mies oli virantoimituksessa työvuorossa, ja hänellä oli poliisin virkapuku päällään.

Helsingin Sanomien mukaan konstaapelina työskennellyt mies irtisanottiin tapauksen vuoksi Helsingin poliisista. Poliisin mielestä miehen toiminta on voinut vahingoittaa koko poliisiorganisaation luotettavuutta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja