Mainos

Nyt jäi poliisi nalkkiin: Suivaantunut vanhempi konstaapeli vaati rahaa 14-vuotiaalta pojalta – tapaus eteni oikeuteen ja rangaistus napsahti

Helsingissä työskentelevä vanhempi konstaapeli on saanut sakkorangaistuksen lainvastaisesta menettelystä.

Tapaus liittyy tilanteeseen, jossa 14-vuotias poika oli ladannut Youtubeen videon. Videolla vanhempi konstaapeli oli ollut poistamassa Helsingin rautatieasemalta erästä henkilöä. Video oli otsikoitu nimellä: "Rasistiset poliisit pidättävät nuoren maahanmuuttajan ilman syytä". Videota oli katsottu ennen sen poistamista lähes 60 000 kertaa.

Vanhempi konstaapeli oli sopinut tapaamisen poliisiasemalle virka-ajan jälkeen pojan ja tämän vanhempien kanssa, vaikka asian esitutkinta oli päätetty epäillyn nuoren iän takia.

Käräjäoikeus kertoo, että jutussa näytettiin toteen, että kyseinen poliisi oli vaatinut tapaamisessa rahallista korvausta törkeästä kunnianloukkauksesta virkapuku yllään. Hän oli vaatinut rahaa vielä sähköpostitse tapaamista seuranneena päivänä. Keskusteluissa oli väläytetty mm. 500 euron korvausta. Keskusteluissa oli uhattu jopa 10 000 euron korvauksella, ”mikäli asia etenee oikeuteen”.

Helsingin Käräjäoikeuden mukaan vanhemman konstaapelin menettely on vahingoittanut yleistä luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon. Hänet tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta 40 päiväsakkoon.   

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja