HPK valittaa hyökkääjänsä pelikiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan – seuralta kovaa tekstiä SM-liigan kurinpidolle

Jääkiekon SM-liigaseura HPK valittaa Urheilun oikeusturvalautakuntaan hyökkääjä Janne Taville tällä viikolla jaetusta kahden ottelun pelikiellosta.

Tavi taklasi viime lauantaina KooKoon Santeri Salmelaa päädyssä takaapäin. Salmela kaatui päätylautaan, ja tuomaristo jakoi Taville 2 minuutin ja 10 minuutin käytösrangaistuksen (2+10) selästä taklauksesta. Kurinpitodelegaatio otti tilanteen (video alla) jatkokäsittelyyn.

Tavin kahden ottelun pelikielto sisältää jo tiistaina pelatun TPS-ottelun sekä tänään pelattavan HIFK-ottelun. 

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo seuran tiedotteessa, että HPK:n on taisteltava oman työntekijänsä oikeuksien puolesta. Vaikka pelikieltoa ei voida enää perua, HPK haluaa puhdistaa Tavin kurinpitohistorian ja poistaa ansionmenetyksen.

– Työnantajana meidän on turvattava oikeudenmukainen kohtelu kurinpitopäätöksissä Janne Taville. Nyt työntekijämme menettää prosenttiosuuden palkastaan ja lisäksi hänelle jää kurinpidollinen merkintä tietoihin. Näkemyksemme mukaan Tavin pelikielto ei ole kurinpitolinjan mukainen, vaikka kurinpitodelegaatio niin päätöksessään väittää, Toivanen linjasi.

HPK:n tiedotteessa on monin paikoin kovaa tekstiä SM-liigan kurinpidon suuntaan.

– Räikeimpinä esimerkkeinä kurinpitodelegaation linjattomuuteen nähdään mm. kurinpitopäätökset Atte Ohtamaan huitomisesta sekä Lasse Kukkosen ja Tuukka Mäntylän taklauksista, joista tuomittiin vain yhden ottelun pelikiellot. Liigan kurinpidossa on mm. linjattu kitkettäväksi kokonaan pois päähän kohdistuneet taklaukset vahvoin rangaistuksin.

Toimitusjohtaja Toivanen nosti esiin myös KooKoon Malte Strömwallin tapauksen. Oikeusturvalautakunta kumosi myöhemmin Strömwallin joulukuussa saaman pelikiellon, kun Strömvall oli tuomittu kyseenalaisesti yhden ottelun pannaan itsetyydytysliikkeeksi tulkitusta eleestä.

– Kurinpidon virheistä kertoo myös se, että Malte Strömwallin tapauksessa KooKoo joutui ajamaan asiansa urheilun oikeusturvalautakuntaan. Kiitos heille siitä, että ajoivat työntekijänsä oikeusturvaa kuten hyvän työnantajan kuuluukin, Toivanen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat