Ulosajo, videotarkastus ja upea voittomaali – Kärpät nousi tappioasemasta voittoon SM-liigan avausfinaaliottelussa

Kärpät otti ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen, kun se kukisti Hämeenlinnan Pallokerhon 4-1-lukemin finaalisarjan avausottelussa Oulussa.

Kärpät johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 1-0.

HPK meni ottelun avauserässä 1-0-johtoon, kun Teemu Turunen survoi maalin edestä kiekon Kärppien maaliin. Osumaa tarkistettiin kahdesti videolta ja kumpanakin kertana se hyväksyttiin.

Hetkeä myöhemmin HPK sai jobinpostia, kun Miro Ruokonen taklasi Kärppien Michal Kristofia selän puolelta ja sai tilanteesta 5+20 -pelirangaistuksen.

Kärpät nousikin tasoihin viiden minuutin ylivoimansa aikana, kun Jani Hakanpää laukoi 1-1-tasoitusosuman.

Avauserässä kovan taklauksen alle jäänyt Kristof nousi lopulta Kärppien sankariksi, kun 25-vuotias slovakialaishyökkääjä laukoi tarkalla rannelaukauksella 2-1-voittomaalin.

Vielä kolmannen erän lopulla Lasse Kukkonen ja Ville Leskinen viimeistelivät loppulukemiksi 4-1 tyhjään maaliin.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran tiistaina Hämeenlinnassa. Suomen mestaruus ratkeaa neljällä voitolla.