Mainos

HPK:lle sataa kunniaa – päävalmentaja Antti Pennanen: "Tänä vuonna niitä on tullut, Liigan isoimpia tähtiä"

2:28
HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen arvioi seuran avainpelaajia.

HPK nousi vahvasti esiin MTV Urheilun kyselyssä, jossa SM-liigaseurojen kapteenit ja päävalmentajat nimesivät sarjan aliarvostetuimman pelaajan. Hämeenlinnalaisten kapteeni Otto Paajanen oli kyselyn selkeä ykkönen, ja mainintoja saivat HPK:sta myös Petteri Nikkilä ja Arto Laatikainen. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen arvosti kunniaa.

– Olen tyytyväinen pelaajien puolesta ja otettu siitä, että tämmöisiä tunnustuksia tulee laji-ihmisiltä ja sisältä. Siinä mielessä ne ovat tosi arvokkaita, Pennanen sanoo.

HPK on onnistunut laadukkaalla pelaajakehityksellä koulimaan sarjaan uusia kärkinimiä.

– Meillä ei välttämättä niitä isoimpia tähtiä ole. Mutta tietenkin tänä vuonna niitä on tullut tuohon, Liigan isoimpia tähtiä Teemun (Turunen) johdolla. Se on osa meidän juttuamme, että koitetaan kasvattaa pelaajia.

Turunen on tehnyt tällä kaudella todellisen läpimurtonsa SM-liigan huipulle ja majailee pistepörssissä ennen runkosarjan päätöskierrosta kolmantena – vain kahden pinnan päässä Kärppien Ville Leskisestä ja KooKoon Malte Strömwallista, jotka ovat nakuttaneet 55 pistettä. Pennanen kokee, että luotettavalla ja monikäyttöisellä Otto Paajasella on ketjukaverinsa Turusen loistossa iso ansio.

– He pelaavat saman tyyppistä jääkiekkoa, kova työmäärä on molemmilla ja heidän jääkiekkonsa on selkeää. Siinä mielessä he sopivat keskenään aika hyvin yhteen. Molemmat ovat pelanneet meillä myös alivoimakaksikkona ja ovat siitäkin saaneet yhteisiä kokemuksia.

– Joukkuepelistä on kysymys, eikä kukaan siellä yksin asioita tee. Otto on varmasti ollut Teemulle hyvä malli myös kaikessa muussa kopin sisälläkin.

Pennanen kehuu myös aliarvostetuin pelaaja -kyselyssä ääniä saaneita Arto Laatikaista ja Petteri Nikkilää.

– He ovat kyllä olleet meille tosi tärkeitä pelaajia. Laatikaisenkin kokemus, jota hän on meille tuonut, on ollut kyllä iso juttu, HPK-luotsi sanoo 38-vuotiaasta puolustajasta.

5:26
Otto Paajanen kertoo, miltä valinta SM-liigan aliarvostetuimmaksi pelaajaksi tuntuu.

1:29
Teemu Turunen: Otto Paajanen ansaitsisi enemmän aikaa otsikoissa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja