Hotellit haluavat ehkäistä paritusta

Matkailu- ja ravintolapalvelut ry antaa hotelleille uudet ohjeet prostituution, ihmiskaupan ja parituksen ehkäisemiseksi. Poliisin tutkiessa maanlaajuista paritusvyyhtiä selvisi, miten osassa hotelleja päivittäin jopa 15 seksin ostajaa kävi yhden naisen luona kenenkään puuttumatta asiaan.

Hotellit ryhtyvät vastustamaan paritusta ja prostituutiota entistä tehokkaammin. Matkailu- ja ravintolapalvelut ry (entinen Suomen Hotelli- ja Ravintolaliitto) antaa hotelleille uudet ohjeet prostituution, ihmiskaupan ja parituksen ehkäisemiseksi. Järjestö pohtii asiaa myös poliisin kanssa.

-Valvonta ja asiaan puuttuminen ei ole yksinkertaista. Asiakkaana olevan henkilön toiminnan epäileminen prostituution harjoittamiseksi vaatii hotellin henkilökunnalta tarkkaavaisuutta, suurta harkintaa ja hienotunteisuutta, Matkailu- ja ravintolapalvelut ry huomauttaa kannanotossaan.

Hotellin henkilökunnan tulee lisäksi pitää mielessä myös ihmisoikeudet ja syrjintä.

Poliisin tutkiessa maanlaajuista paritusvyyhtiä selvisi, miten osassa hotelleja päivittäin jopa 15 seksin ostajaa kävi yhden naisen luona. Kukaan ei puuttunut asiaan. Toisissa paikoissa taas toiminnasta tehtiin heti loppu.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat