Mainos

Hotellin markkinointitempaus: Nuku Hitlerin kanssa

Serbiassa on noussut kohu hotellista, jossa huoneen parisängyn päädyssä roikkuu suuri muotokuvamaalaus natsijohtaja Adolf Hitleristä hakaristeineen.

Tämän vuoden alussa pääkaupungissa Belgradissa avattu Hotel President on ottanut teemakseen maailman entiset ja nykyiset valtionjohtajat. Noin 100 euron hinnalla yönsä voi nukkua vaikkapa Fidel Castron, Margaret Thatcherin tai Abraham Lincolnin muotokuvan kanssa.

Sen sijaan Hitler-huone on nostattanut valtavan vastalauseiden ryöpyn. Muun muassa Serbian matkailu- ja turismikeskus on tuominnut hotellin tempauksen.

- Kyseessä on äärimmäisen kyyninen markkinointitemppu, enkä voi hyväksyä sitä. Varsinkin kun Serbia yrittää lähentyä parhaillaan muun Euroopan kanssa, sanoo keskuksen johtaja Ljiljana Cerovic.

Hotellin omistaja Dusan Zabunovic sen sijaan puolustelee Hitler-huonetta. Zabunovicin muistuttaa, että historiaa ei voi pyyhkiä pois - Hitler on yksi merkittävimmistä valtionjohtajista maailman historiassa.

- Ei Hitleriä pidä unohtaa. Hitlerin unohtaminen merkitsisi samalla myös hänen miljoonien uhriensa unohtamista, Zabunovic perustelee.

Hakaristien ja muiden natsisymbolien julkisesta esittäminen on kielletty muun muassa Saksassa ja Itävallassa.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.