Mainos

Hotellien käyttöaste pudonnut huolestuttavan alas

Erityisesti liikematkailun väheneminen pitää hotellit tyhjinä. Viisi vuotta jatkuneesta alamäestä huolimatta alan investoinnit ovat jälleen viriämässä.

Hotellien käytävät ovat viime aikoina olleet hiljaisia. Liikematkailun sukellus rasittaa erityisesti Helsingin hotelleja.

- Täällä kuusikymmentä prosenttia on ulkomaanmatkailijoita ja noin 50 prosenttia ammattimatkailijoita. Tämä heijastuu suoraan Helsingin hotellien käyttöasteeseen, toimitusjohtaja Timo Lappi Hotelli- ja ravintolaliitosta kertoo.

Alan investoinnit ovat elpymässä muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Restelin 10-kerroksinen hotelli nousee Helsingin Ruoholahteen runsaan vuoden päästä yleisurheilun MM-kisojen alla. Crown Plazaksi muuttuva Hesperia on suurremontissa, ja Klaus Kurjesta tulee korkeatasoinen lifestyle-hotelli.

Hotellien ahdinkoon ei ole näköpiirissä välitöntä helpotusta.

- Tämä vuosi on hotelleille hankala siinä mielessä, että isoja tapahtumia on vähemmän kuin esimerkiksi viime vuonna. Vuosi 2005 pääkaupunkiseudulla ainakin tuntuu olevan erittäin hyvä hotellivuosi verrattuna näihin menneisiin. Ja siihen ainakin uskomme, Lappi kertoo.

Hotelliketjut hakevat vetoapua vapaa-ajan matkailusta. Se on pitänyt hotellit kuivilla liikematkailun yskiessä. 90-luvun hurjan kasvun vuodet palaavat vasta, kun maailmantalous kääntyy nousuun ja bisnesmiehet lähtevät liikkeelle.

Ulkomaiset bisnesmatkaajat tuovat Helsingin hotelleille joka kolmannen euron.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 29.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.