Mainos

Hornetit harjoittelevat tunkeutujien torjuntaa

Ilmavoimien Hornet-hävittäjät käyvät kuluvalla viikolla kiivaita ohjustaisteluita puolustaessaan Suomen ilmatilaa. Hornet-kalusto on täydessä sotavalmiudessa Pirkkalan ja Hallin kentillä.

Kilpi-97 on ilmavoimien suurin sotaharjoitus tänä vuonna. Siihen osallistuu 900 miestä ja yli 20 lentokonetta. Lennostoharjoitus maksaa noin 1,5 miljoonaa markkaa.

-Harjoituksen pääaihe on vihollisen torjunta ilmassa. Ohjaajilla alkaa olla hyvä kokemus koneen hallinnasta. Nyt hankitaan sotaharjoituskokemuksia, kun useampia Hornet-osastoja on torjumassa tunkeutujia, majuri Kalevi Reiman Kilpi-97:n tiedotuskeskuksesta kertoo.

Samaan aikaan Kilven kanssa on menossa puolustusvoimien pääsotaharjoitus Myrsky Artjärven ja Lapinjärven alueella. Ilmavoimien koneet tekevät sinne muutamia matalalentoja.

Kiitoradan roskat Hornetien uhkana

Ilmavoimat aikoo uusia lentokentillä käytettävät imuriautonsa. Imureilla puhdistetaan kiitorata, jotta hiekka ja roskat eivät pääse suihkukoneiden moottoreihin. Imuriauton hinta on miljoonaluokkaa. Valinta tehdään kotimaisen uutuuden ja ulkomaisten imureiden välillä. Reiman torjuu väitteet siitä, että Hornet olisi erityisen arka kiitoradan roskille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.