Mainos

Hornet-osien valmistus päättyy Kuorevedellä

Osien valmistus yhdysvaltalaiseen F-18 Hornet -hävittäjään päättyy Kuorevedellä vuodenvaihteessa, koska hävittäjiä valmistava Boeing-yhtymä ei ole saanut uusia tilauksia tästä konemallista. Finavitecin tehtaalla Kuorevedellä on tehty Horneteihin eturungon puolikkaita ja peitepaneeleja.

Finavitec on valmistanut noin 130 eturungon puolikasta. Viimeinen eturungon puolikas valmistuu vuodenvaihteessa. Se asennetaan Hornet-hävittäjään, joka tulee Suomen ilmavoimien käyttöön vuonna 2000. Hävittäjä kootaan Kuorevedellä. Eturungon puolikkaiden valmistus on työllistänyt noin sata henkilöä ja paneelien valmistus kymmenkunta henkilöä.

Finavitec on aloittanut henkilöstön kanssa neuvottelut tuotannon lopettamisen aiheuttamista järjestelyistä. Vielä ei tiedetä, kuinka paljon henkilöstöä joudutaan vähentämään Kuoreveden tehtaalta. Henkilöstön vähentämistarpeeseen vaikuttavat Finavitecin mahdollisesti saamat uudet tilaukset. Tuotannollinen tilanne saattaa muuttua, jos Boeing saa Horneteista uusia tilauksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.