Konkari vesitti senegalilaisuhlat – H-lohkossa raju taistelu jatkopaikoista

Japani ja Senegal järjestivät upean jännitysnäytelmän jalkapallon MM-kisojen alkulohko-ottelussa Venäjän Jekaterinburgissa. Japani tuli kahdesti tasoihin ja pisteet jaettiin lopulta 2–2-lukemilla.

Pääkuvan videolla juttua sunnuntain MM-tapahtumista.

Maalivärkkäily käynnistyi 11. minuutilla Senegalin laitapuolustaja Youssouf Sabalyn laukauksen jälkeen. Japani-vahti Eiji Kawashima nyrkkeili pallon suoraan Senegalin Sadio Manen jalkoihin, ja pallo kimposi pömpeliin. 

Japanin avausjakson vastaus tuli 34. minuutilla Takashi Inuin tarkalla laukauksella tolpan juureen.

Toisella jaksolla kaava oli sama: Senegal näytti eteen, Japani vastasi. 

Senegalin Moussa Waguen 71. minuutin osuma oli ottelun häikäisevin. Sadio Mane chippasi pallon Youssouf Sabalylle maalin vasemmalle kulmalle. Sabaly kääntyi akselinsa ympäri ja tarjoili pallon maalin eteen, jossa joukkuekaveri Mbaye Niang sai siihen pienen kosketuksen. Pallo jatkoi matkaansa kohti maalin oikeaa kulmaa, jossa Wague oli valppaana ja kiskaisi maajoukkueuransa ensimmäisen osuman yläkulmakudilla.

Japanilaiskonkari Keisuke Honda kuitenkin vesitti afrikkalaisjuhlat 78. minuutilla värkkäämällä Takashi Inuin tarjoilusta maalin edestä loppulukemat 2–2:een. Senegal-vahti Khadim N'Diaye oli tilanteesta armotta ulkona.

Japanilla ja Senegalilla on nyt molemmilla H-lohkossa kahden pelin jälkeen neljä pistettä. Nollilla olevat Puola ja Kolumbia kohtaavat myöhemmin tänä iltana kello 21 Suomen aikaa.

Jatkopaikoista käydään vielä huima taistelu. Sellainenkin skenaario on vielä mahdollinen, että lohkon kaikki joukkuet olisivat neljässä pisteessä alkulohkon kolmen kierroksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat