Lähde: Mohamed Salah harkitsee lopettamista Egyptin maajoukkueessa yllättävästä syystä

Egyptin jalkapallomaajoukkueen supertähti Mohamed Salah harkitsee maajoukkuetoiminnasta vetäytymistä. Syynä on se, että Salah on tyytymätön häntä koskeviin tapahtumiin Tshetsheniassa, kertoo mediajätti CNN.

Pääkuvan videolla kohokohtia lauantain kisapäivästä.

Egyptin maajoukkue on majoittunut jalkapallon MM-turnauksessa Venäjällä Tshetshenian pääkaupungissa Groznyssa. Salah poseerasi jo ennen turnausta yhteiskuvassa Tshetshenian johtajan Ramzan Kadyrovin kanssa. Perjantai-iltana Salahille myönnettiin Tshetshenian kunniakansalaisuus, jonka hän vastaanotti hymyissä suin.

Salahin on tulkittu tukeneen Kadyrovin politiikkaa. Venäjään kuuluvan Tshetshenian johtajaa on syytetty muun muassa ihmisoikeusloukkauksista, ja häneltä on kuultu homovastaisia puheita. Kadyrovin on niin ikään epäilty olleen vastuussa monista murhista, joilla Tshetshenian oppositiota on hiljennetty.

Kadyrovin on arvioitu käyttäneen Salahia propagandatarkoituksiin, mutta tämän hän on kiistänyt. Kritiikki on kohdistunut myös Salahiin Kadyrovin kanssa vehkeilystä. 

Salahia lähellä olevan CNN:n lähteen mukaan supertähti on tyytymätön häneen yhdistettyihin tapahtumiin Tshetsheniassa. Liverpoolin ja Egyptin hyökkääjä ei halua, että häntä yhdistetään kenenkään poliittisen kuvan kiillottamiseen. 

Salah harkitsee tästä syystä jopa Egyptin maajoukkueen jättämistä. Kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Egypti päättää MM-turnauksensa huomenna maanantaina alkulohkopeliin Saudi-Arabiaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat