Mainos

Homoparien kirkkohäät jakavat kansan

Suuri osa suomalaisista haluaa tuoreen kyselyn mukaan mies- ja naispareille kirkkohäät. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen teettämässä gallupkyselyssä 44 prosenttia vastanneista sanoo haluavansa evankelisluterilaisen kirkon ryhtyvän vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja.

Homojen kirkkohäät kuitenkin jakavat vastaajat rajusti. Mies- ja naisparien vihkimistä vastustaa 39 prosenttia vastaajista. Lisäksi 17 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Naiset suhtautuvat homoparien avioliittoihin myönteisemmin kuin miehet ja nuoret myönteisemmin kuin iäkkäät. Myös korkea koulutustaso näkyy myönteisenä asenteena.

Ruotsissa evankelisluterilainen kirkko ryhtyy vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja huomenna. Arkkipiispa Jukka Paarma pitää ruotsalaisten päätöstä huonona. Paarma uskoo, että asia vaikeuttaa Ruotsin kirkon yhteistyötä muiden kirkkojen kanssa.

Paarman mukaan Suomen evankelisluterilainen kirkko ei ala edes pohtia homoparien vihkimistä, ellei eduskunta säädä maahan samanlaista sukupuolineutraalia avioliittolakia kuin Ruotsissa.

Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten noin tuhatta suomalaista lokakuun lopulla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.