Mainos

Homoillasta hermostunut Tervo: Räsänen on kuin Ahmadinejad

Kirjailija Jari Tervo kritisoi kovin sanoin kirkon suhtautumista homoseksuaaleja kohtaan. Tervon kirjoitus liittyy Ylen TV2:n tiistaina esitettyyn keskusteluohjelmaan, jossa käsiteltiin homojen oikeuksia. Kirjoitus on julkaistu Uusi Suomi -verkkolehdessä, ja sen voi myös kuunnella kirjailijan itsensä lukemana Yle Areena -sivulta.

Tervo kirjoittaa olevansa pohjattoman kyllästynyt "kirkaskatseisiin pähkähulluihin, jotka perustelevat nyky-yhteiskuntaa koskevia kannanottojaan parin tuhannen vuoden takaisen kirjan asenteilla". Myös naisten äänioikeuden vastustamista perusteltiin aikoinaan samalla Raamatulla.

Tervon mukaan Koraani ajaa joillekin saman asian kuin Raamattu. Tervo rinnastaa kirjoituksessaan Iranin presidenti Mahmud Ahmadinejadin homovastaisen asenteen ja kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen kannanotot. Tervon mielestä sekä Räsäsen että Ahmadinejadin uskomuksissa "Luoja pitää homoja toisen luokan kansalaisina, ellei aivan luokattomina".

Tervon mielestä Räsänen tuntuu pitävän homoja Luojan krapulapäivänään väsääminä, koska heille ei Räsäsen mukaan kuulu samat oikeudet kuin heteroille. Tervon mukaan kirkossa vaikuttaa vahva virtaus, jossa ei välitetä ihmisoikeuksista. Hänen mielestään suomalaisen kirkon tulisi hävetä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.