Mainos

Hollywood jakoi Oscarit

Hollywoodissa on jaettu Oscar-palkinnot jo 80. kertaa.

Joel ja Ethan Coenin elokuva Menetetty maa on palkittu parhaan elokuvan Oscarilla. Veljekset saivat Oscarin myös elokuvan ohjauksesta.

Elokuva täytti sille ennakkoon asetetut suosikinpaineet ja sai kaikkiaan neljä Oscaria. Javier Bardem palkittiin parhaasta miessivuosasta ja Coenin veljekset parhaasta valkokankaalle sovitetusta käsikirjoituksesta. Bardem on ensimmäinen Oscarilla palkittu espanjalaisnäyttelijä.

Parhaan miesnäyttelijän Oscarin nappasi odotetusti Daniel Day-Lewis elokuvassa There will be blood.

Parhaan naispääosan palkinnon sai ranskalainen Marion Cotillard osastaan Edith Piafina elokuvassa La Vie En Rose. Edellisen kerran ranskatar on palkittu naispääosasta vuonna 1960, jolloin palkinnon sai Simone Signoret.

Parhaan naissivuosan palkinnon sai Tilda Swinton roolistaan elokuvassa Michael Clayton.

Parhaan ulkomaalaisen elokuvan Oscarin voitti itävaltalainen the Counterfeiters.

Henry Kissingeristä Menetettyyn maahan

Joel ja Ethan Coenin Menetetty maa -elokuvan neljä Oscar-patsasta eivät olleet yllätys.

-Ethan ja minä olemme tehneet kameroilla tarinoita jo pienestä pitäen, Joel Coen sanoi parhaan ohjaajan Oscar-patsas kädessään.

Vanhempi Coen, 53, kertoi 1960-lopussa valmistuneesta huikeasta pätkästä Henry Kissinger, Man On The Go. Sen pääosassa oli pikkuveli Ethan, 50, puku päällä ja salkku kädessä.

- Rehellisesti sanoen se mitä me nyt teemme ei paljon poikkea siitä mitä teimme silloin, luonnehtii Joel Coen, joka voitti veljensä kanssa ensimmäisen Oscarin jo 11 vuotta sitten elokuvan Fargo käsikirjoituksesta.

Menetetty maa yhdistelee trilleriä ja westerniä. Kriitikkojen kehuma tummasävyinen elokuva oli myös kaupallinen menestys.

-Olemme kiitollisia siitä, että saamme jatkaa leikkimistä hiekkalaatikossamme, Joel Coen ilmoitti itsensä ja veljensä puolesta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.