Mainos

Hodorkovski telkien taakse vielä kuudeksi lisävuodeksi

Venäjällä ex-suurliikemies Mihail Hodorkovski on tuomittu kuudeksi lisävuodeksi vankeuteen rahanpesusta ja kavalluksesta. Hän on istunut vankilassa jo lähes kahdeksan vuotta.

Uusimman tuomion myötä Hodorkovski voi vapautua vuonna 2017. Hän olisi muuten päässyt vapaaksi ensi syksynä. Moskovalainen oikeusistuin tuomitsi Hodorkovskin ja hänen liikekumppaninsa Platon Lebedevin jo maanantaina, mutta 800-sivuisen tuomion lukeminen vei torstaihin saakka.

Kannattajilleen Hodorkovski on poliittinen vanki. Hänet tunnetaan pääministeri Vladimir Putinin kärkkäänä kriitikkona.

Myös maailmalla oikeudenkäyntiä on moitittu poliittiseksi. Arvostelijoiden mukaan Venäjän hallinto halusi siirtää miljardöörin sivuun vuoden 2012 presidentinvaaleista.

- Lebedev ja minä olemme esimerkki siitä, ettei Venäjällä voi luottaa siihen, että oikeus suojaisi ihmisiä virkamieskoneistolta. Mutta emme ole luopuneet toivosta, Hodorkovski sanoi.

Putinin tiedottaja ei kommentoinut päätöstä.

Hodorkovski tuomittiin vankeuteen veronkierrosta vuonna 2003. Hän oli pääomistaja öljy-yhtiö Jukosissa, joka oli laajimmillaan maan suurin öljyntuottaja. Jukos ajautui konkurssiin jättimäisten lisäverojen takia.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.