HJK nälkäisellä revanssimielellä Stadin derbyyn, edellinen maali-ilottelu yhä takaraivossa – "Aika käsittämätön"

17:15
Videolla kuvaa edellisestä derbystä.

HJK ja HIFK iskevät sunnuntaina yhteen kauden toisessa Helsingin paikalliskamppailussa. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi HIFK:n voittoon, joten HJK janoaa sunnuntaina revanssia.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Vauhdikas ottelu tarjosi peräti seitsemän täysosumaa ja liudan vaarallisia maalipaikkoja. HIFK vei ottelun nimiinsä niukasti 4-3-lukemin.

HJK lähtee sunnuntaina hakemaan revanssia HIFK:sta. Edellisessä ottelussa hurjan määrän maalipaikkoja luonut joukkue tiedostaa omat kehityskohteensa.

– Ajatellen ottelutapahtumia, kerran sadasta saadaan tuollainen tulos niillä ottelutapahtumilla. Meidän maalipaikkojen määrä oli jopa aika käsittämätön. Se, miten tehokkaasti HIFK neljästä hyökkäyksestään viljeli maaleja, niissä hetkissä meidän pitää olla yksinkertaisesti parempia. Toki voidaan tehdä enemmän maalejakin, mutta kolme maalia pitäisi riittää ottelun voittoon, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela summaa MTV Urheilulle. 

HJK:n kapteeni Nikolai Alho ei odota aivan samanlaista ilotulitusta kuin viimeksi nähtiin.

– Viime matsi oli tosi erikoinen ja varmasti katsojille viihdyttävä, mutta kenttäpelaajalle se oli aika hektinen. Siinä mentiin päästä päähän, Alho muistelee.

– Nytkin varmasti nähdään aggressiivinen peli molemmilta, mutta en usko, että nähdään ihan niin montaa maalia tällä kertaa, Alho naurahtaa.

Edellisessä ottelussa HIFK puolusti tiiviisti ja odotti omia mahdollisuuksiaan maltilla. Rasmus Schüller tiedostaa HIFK:n vaarallisuuden.

– Nyt me lähdemme revanssimielellä. Haluamme ottaa täydet pisteet ja pelata tehokasta sekä vauhdikasta fudista. Mikään ei keskiverto suoritus ei riitä. Meidän pitää olla parhaimmillaan, kuten derbyissä aina pitää olla, jos haluaa voittaa, Schüller painottaa.

– HIFK pelaa tiivistä puolustuspeliä ja hyökkää vastaan. Ne kyttäävät meidän pallonmenetyksiämme. Jos niitä tapahtuu, he ovat vahvoilla, kun puolustavat niin matalalta ja tulevat nopeasti vastaan, Schüller jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja