Veikkausliigan pomo linjaa: näin kausi aiotaan viedä loppuun

3:29
Uutisaamun Tulosruutu raportoi Veikkausliigan jännittävästä kärkitaistelusta.

Jalkapallon Veikkausliiga on loppusuorallaan. Runkosarjaa on eri joukkueilla jäljellä enää kolmesta viiteen ottelua, ja tämän jälkeen edessä olisivat loppusarjan ottelut. Ne aiotaan pelata, vahvistaa MTV Urheilulle Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Koronatilanteen pahentuessa ilmaan on noussut kysymyksiä myös Veikkausliiga-kauden lopusta. Aiemmin tänä vuonna linjattiin, että vaikeimmassa tilanteessa olisi mahdollista jättää loppusarjat pelaamatta.

Marjamaa kuitenkin korostaa, että kausi ollaan viemässä tällä haavaa maaliin loppusarjoineen, joita ovat kuuden parhaan joukkueen mestaruussarja ja kuuden huonoimman haastajasarja. Kullakin joukkueella tulee olemaan loppusarjoissa edessään viisi ottelua.

– Keväällä kun näitä asioita on päätetty, ei ole ollut tarkkaa tietoa, miten vuosi tulee menemään ja millainen tilanne tulee koronan osalta olemaan. Silloin oli määritelty, että on mahdollista myös, että runkosarja itsessään on riittävä ja sen mukaan määriteltäisiin sijoitukset loppuun asti. Päämäärä on kuitenkin koko ajan ollut se, että loppusarjat pelataan. Runkosarjaa on tällä hetkellä muutama kierros pelaamatta ja tarkoitus on mennä loppusarjoihin tästä eteenpäin, Marjamaa sanoo.

Tämä on vahva pyrkimys, mutta ei toki ole korona huomioon ottaen satavarmaa.

– Eihän kukaan mistään tiedä, jos maa yhtäkkiä laitetaan joka puolelta kiinni ja mitään ei saa missään tehdä. Silloin varmasti tulisi sellaisia yllätyksiä, joihin jouduttaisiin reagoimaan. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että olemme pelaamassa loppusarjaa, Marjamaa toteaa.

Turvallisesti

Veikkausliiga-otteluissa on saanut käydä rajoitetusti yleisöä, mutta sekin olisi tilanteen pahentuessa Marjamaan mukaan mahdollista, että viimeisiä otteluita pelattaisiin ilman yleisöä.

– On sekin yksi vaihtoehto.

Palloliitto on jo reagoinut koronan toisen aallon kiihtymiseen. Hiljattain se alkoi velvoittaa kasvomaskin käyttöä Veikkausliigan ottelutapahtumissa pois lukien alle 15-vuotiaat.

– Olemme ottaneet etupainotteisesti käyttöön edellytyksen maskin käytöstä. Kapasiteettimme ovat myös hyvin alhaisia ja stadioneilla on todellakin reilusti tilaa. Siellä pystyy pitämään etäisyyksiä.

– Haluamme ehdottomasti pitää nämä äärimmäisen turvallisina. Sisätilat ja ulkotilat ovat hieman erilaisia, ja meitä avittavat tässä tilanteessa huomattavasti isot stadionit ulkotiloissa. 

HJK ja KuPS tasapisteissä

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros ollaan käymässä torstaina 29. päivä tätä kuuta. Loppusarjat alkavat tämän jälkeen, ja sesongin on tarkoitus päättyä sunnuntaina 22. marraskuuta.

Veikkausliigaa johtaa HJK, mutta KuPS on sen kanssa tasapisteissä. Kumpikin on pelannut 19 ottelua, ja kummallakin on pelaamatta kolme runkosarjaottelua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja