"Näkee kaikesta, että tämä on enemmän kuin kolme pistettä" – HJK-luotsi hekumoi HIFK:n nuijimisella

2–0-voitto HIFK:sta jalkapallon Veikkausliigan Stadin derbyssä todella maistui HJK-leirissä.

– Näkee kaikesta, että tämä on enemmän kuin kolme pistettä. Mitä se merkkaa pelaajalle, seuralle, faneille ja kaikille. Hieno voitto, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela hekumoi MTV Urheilulle.

Ottelun erityislaatuisuudelle tulitukea ei tarvinnut hakemalla hakea HJK:n toisen maalin viimeistelleen Sebastian Dahlströmin suusta.

– Nämä ovat poikkeuksellisia matseja, ja näistä pitää ottaa kaikki irti, Dahlström sanoi.

Kaiken irti ottamisessa HJK onnistui pelillisesti etenkin avausjaksolla.

– Kyllä minun mielestäni tänään oli aika suvereeni esitys. Eka puoliaika oli etenkin hyvää hyökkäyspelaamista. Saatiin kaksi maalia siihen, niin totta kai se helpottaa ja avaa peliä.

– Tokalla puoliajalla vähän peli tasoittui, mutta hoidimme puolustuspelin kunnialla. Ei ollut kaverilla mitään mestoja, niin siihen voi olla tyytyväinen. Nolla oli selkeä, Dahlström kiteytti.


Päävalmentaja Koskela kehaisi suojattejaan itsensä likoon laittamisesta. 

– Minun mielestäni me pelattiin hyvä peli. Derbyissä on aina oma lataus. Meidän pitää mätsätä IFK:n energia ja taklauspelaaminen ja muistaa, mitkä ovat IFK:n vahvuudet, kun he pääsevät juoksemaan ja tilanteenvaihtoihin. Me klaarattiin se kohtalaisen hyvin. Oli tiettyjä hetkiä ainoastaan pelissä, kun niitä tuli, Koskela sanoi.

Ottelua seurasi 10 256 katsojaa, ja tunnelmaa riitti.

– Voi kun näitä pelejä olisi useampi Veikkausliigassa. Hieno tapahtuma jälleen kerran.

HJK on Veikkausliigassa toisena, tasapisteissä (28) sarjakärki Ilveksen kanssa. HJK on tosin pelannut neljä ottelua tamperelaisia enemmän.

HIFK on sarjassa kahdeksantena.


Lue myös:

    Uusimmat