HJK-kapteeni haltioissaan seuran upeasta saavutuksesta, tähtitaiturin kohtaaminen ei pelota – "Meillä on vain voitettavaa"

HJK-kapteeni Daniel O'Shaughnessy hehkuttaa europaikan varmistumista –"Upea saavutus koko seuralta" 7:20
HJK-kapteeni Daniel O'Shaughnessy oli Uutisaamun vieraana perjantaina.

HJK:n kapteeni Daniel O’Shaughnessy painottaa, että vaikka paikka europeleissä on jo varmaa, ei HJK aio peruutella turkkilaisjätti Fenerbahcen tähtikatrasta vastaan.

HJK varmisti paikkansa vähintään upouudessa Konferenssiliigassa, kun se kukisti Azerbaizhanin Neftci Bakun yhteismaalein 5-2 Eurooppa-liigan karsintakierroksella. Upea voitto aiheutti HJK:n riveissä syystäkin runsaasti riemua.

– Ihan huikea fiilis. Tämä on upea saavutus koko joukkueelta ja seuralta. Ei tämä ole kuin vasta kolmas kerta, kun suomalainen seura on päässyt lohkovaiheisiin, HJKkapteeni Daniel O’Shaugnessy toteaa Uutisaamussa.

HJK saa seuraavaksi vastaansa turkkilaisjätti Fenerbahcen, joka vilisee Euroopan huipulla pelanneita tähtipelaajia. Europaikan varmistuttua HJK voi lähteä kiusaamaan jättiläistä ilman paineita, mutta joukkueen tähtäin on tiukasti Eurooppa-liigassa.

– Kova vastustaja on tulossa seuraavassa pelissä. Lähdetään sitä kaatamaan ja tavoitteena on, että pääsemme Eurooppaliigaan. Se on peli, jossa meillä on vain voitettavaa. Konferenssiliigan paikka on jo takataskussa. Heillä on joukkue täynnä kovia pelaajia, O’Shaughnessy sanoo.

Kuten mainittu, Fenerbahcen riveistä löytyy taitoa ja kokemusta. Yksi joukkueen suurimmista tähdistä on viekas ja taitava Mesut Özil, joka on takonut urallaan kovaa tulosta Arsenalin ja Real Madridin paidassa.

– Kaikki tietävät Mesut Özilin tason. Hän on maailmanmestari ja pelannut pitkän uran Valioliigassa ja La Ligassa. Meidän pitää antaa kaikkemme joukkueena ja katsoa, mihin se riittää.

Suomalaisjoukkueilla oli torstaina upea päivä, sillä myös KuPS eteni jatkoon Konferenssiliigan karsinnoissa kukistamalla FC Astanan yhteismaalein 5-4. Kuopiolaisseurakin voi varmistaa paikkansa europeleihin, mikäli se kaataa viimeisellä karsintakierroksella Bundesliigassa pelaavan Union Berlinin.

O’Shaughnessy on iloinen Veikkausliiga-vastustajan hyvistä otteista. Suomalainen jalkapallo tarvitsee onnistumisia myös eurokentillä.

– Se on jatkumoa tuolle, mitä Huuhkajatkin on tehnyt. Tekee hyvää suomalaiselle futikselle, että Suomi ja suomalaiset jengit menestyvät.

Lue myös:

    Uusimmat