HJK kompastui sarjajumboon – tulokasvahti torjui IFK Mariehamnille pisteen

Juniorina Helsingin Jalkapalloklubia edustanut maalivahti Otto Hautamo oli juhlituin sankari, kun IFK Mariehamn otti HJK:lta maalittomalla tasapelillä pisteen lauantain ainoassa veikkausliigaottelussa.

Hautamo, 21, nostettiin isäntien maalille pakkoraossa, kun IFK:n alkukauden luottovahti ja HJK-laina Elmo Henriksson oli edustuskelvoton kohtaamaan Klubia.

– Olen tätä debyyttiä odottanut puolitoista vuotta. Pientä jännitystä toki oli, mutta todella hyvältä tuntuu. Ei ollut kaunista fudista. Hyökkäyspuolella ei paljoa saatu aikaiseksi, mutta puolustustaistelulla tämä voitettiin, Hautamo sanaili.

Hautamolle riitti nollapeliin kolme torjuntaa. HJK vei laukaukset maalia kohti 3–0 ja kulmapotkut 10–2. Hautamon ohella IFK:n suurimmat sankarit olivat toppareina suururakan tehneet Timi Lahti ja Albin Granlund. Laidoille painettu HJK ei saanut keskityksillä tarpeeksi uhkaa aikaan.

Pisteenkin merkitystä IFK:lle kuvaa se, että ahvenanmaalaisjoukkue nousi sen ansiosta jumbosijalta VPS:n ja FC Lahden edelle.

– Jauhettiin ja jauhettiin koko peli. Ei vain mennyt paikoista sisään, HJK:n laitapelaaja Anthony Olusanya harmitteli.

HJK on Veikkausliigassa toisena, pisteen päässä kaksi ottelua vähemmän pelanneesta, ainoana yhä tappioitta olevasta SJK:sta.

Lue myös:

    Uusimmat