Mainos

Hjallis Harkimo Arlandan kentältä: Tiedotus hoidettu tolkuttoman huonosti

Tukholmassa Arlandan lentokentällä tutkitaan parhaillaan pommiuhkausta. Yhdessä evakuoidusta koneesta ollut Hjallis Harkimo kertoo, että matka keskeytyi, kun kone oli jo kiitotiellä.

Osia Arlandan lentokentän viitosterminaalista on evakuoitu alkuiltapäivästä uhkauksen takia. Lisäksi lentoyhtiö SAS:n Helsinkiin matkalla ollut kone on tutkittu ja matkustajat evakuoitu koneesta. 

Evakuoidussa koneessa ollut liikemies Harry Harkimo kertoo, että tilanne alkoi jo aamulla.

– Aamulla meille ilmoitettiin ensin, että koneessa on tekninen vika ja sen lähtö myöhästyi melkein tunnin. Sitten meidät pantiin seuraavaan SAS:in koneeseen. Kone oli menossa jo kiitotiellä, kun se kääntyi takaisin. Sitten meidän käskettiin istua koneessa. Vähän ajan kuluttua sanottiin, että kaikki koneesta pois. Sen jälkeen meidät eristettiin, emmekä me päässeet lentokentällä siirtymään pois portilta.

Harkimo pitää menettelyä epäonnistuneena.

– Sehän on ihan älytöntä, jos lentokentällä on pommiuhka: miksi meidän pitäisi juuri siinä kohtaa seisoa. Kohta meille sitten jo ilmoitettiin, että me emme saa olla siinäkään kohtaa ja koko terminaali evakuoidaan. 

– Ja täällä me on nyt sitten pyöritty, eikä täällä tapahdu oikein mitään.

"Tässä ei ole mitään tolkkua"

Harkimon mukaan tilanne on kaiken kaikkiaan hoidettu huonosti.

– Neljän tunnin kuluttua tilanteen alkamisesta tuli info, että seuraava kone lähtee tiettyyn aikaan ja että meidät on uudelleen buukattu siihen. Siihenkään ei ole vielä ilmoitettu lähtöporttia, eli sekin on varmasti myöhässä.

– Tiedotus on hoidettu täällä niin huonosti, ettei tässä ole mitään tolkkua. Ihmiset ovat kaikki ihmeissään, Harkimo moittii.

Tukholman poliisin mukaan uhkaus on annettu yhtä terminaalissa olevaa konetta kohtaan. Ruotsin ilmailuviranomaisten edustajan mukaan uhkaus liittyisi taas epäilyttävään matkalaukkuun. Poliisin mukaan tilanteesta ei pitäisi aiheutua uhkaa matkustajille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.