Mainos

Hiv-raiskaajaksi epäilty kiistää syytökset

Hiv-raiskaajaksi epäilty 50-vuotias mies on kiistänyt Espoon käräjäoikeudessa syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Käräjäoikeus päätti kuitenkin pitää espoolaisen muusikon yhä vangittuna epäiltynä tapon yrityksistä ja raiskausrikoksista.

Miehen mukaan naiset olivat hänen kanssaan vapaaehtoisesti ja yhdynnöissä käytettiin suojausta. Hän piti vangitsemistaan kohtuuttomana myös siksi, että ei kertomansa mukaan saa vankilassa lääkitystä ajallaan eikä ole pyynnöistään huolimatta päässyt lääkäriin.

Yhdestä tämänvuotisesta rikosepäilystä mies on myöntänyt sen verran, että 16-vuotias tyttö oli hänen asunnollaan. Siitä ollaan eri mieltä, mitä asunnolla tapahtui.

Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä viidestä tapon yrityksestä ja kahdesta raiskausrikoksesta. Vangitsemisistunto pidettiin osin suljetuin ovin, koska siinä käsiteltiin erityisen arkaluontoisia uhrien yksityiselämään kuuluvia asioita.

Miehen epäillään olleen suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä ainakin viiden naisen kanssa kertomatta hiv-positiivisuudestaan. Kahden naisista epäillään tulleen raiskatuksi tai väkisinmaaduksi.

Alun perin mies vangittiin epäiltynä kolmeen naiseen kohdistetuista rikoksista, joten vangitsemisperusteisiin kirjattiin nyt kaksi tapausta lisää. Näiden rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 1996 ja 2001.

17 rikosilmoitusta, yhdellä HI-virus

Tähän mennessä jo 17 naista on tehnyt miehestä rikosilmoituksen tapon yrityksestä. Heistä yksitoista on ilmoittanut tulleensa lisäksi raiskatuksi tai väkisinmaaduksi.

Jokaisen rikosilmoituksen pohjalta on aloitettu esitutkinta, mutta poliisi ei ole ainakaan vielä vedonnut vangitsemisvaatimuksissaan kuin viiteen tapaukseen.

Yhdellä rikosilmoituksen tehneistä naisista on todettu HI-virus. Poliisi epäilee vahvasti, että hän sai tartunnan espoolaismuusikolta.

Raiskausepäilyjen tultua julkisuuteen noin 60 naista on ottanut yhteyttä Espoon poliisiin. Kaikki eivät ole ilmoittautuneet rikoksen uhriksi, vaan poliisille ovat soitelleet muun muassa miehen lehtijutuista tunnistaneet. Joukossa on myös anonyymejä yhteydenottoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.