Mainos

Historiaa arkkitehtuurin kautta

Suomen historiaa esitellään tänä viikonloppuna monilla paikkakunnilla arkkitehtuurin näkökulmasta. Viikonvaihteen tapahtumat ovat osa Euroopan rakennusperintöpäivää, jota vietetään niin kiertoajeluiden, seminaarien kuin näyttelyidenkin muodossa. Teemapäivää vietetään yli 40 Euroopan maassa.

Suomessa tämän vuoden teemana on itsenäisyyden kymmenvuosien rakennukset. Esimerkiksi 1920-, 1940- tai 1960-lukujen yhteiskunnallinen kehitys on nähtävissä selkeästi juuri rakennustaiteen muutoksissa.
Yksi teemapäivän keskeinen tapahtumapaikka oli tänään Joensuu, jossa järjestettiin elokuvaesityksillä vahvistettu Alvar Aalto -seminaari. Joensuun torilla julkistettiin myös kolmen itäisen läänin postikorttisarja itsenäisyyden kymmenvuosien rakennuksista.
Luentoja ja seminaareja järjestettiin lauantaina ainakin Varkaudessa, Vaasassa ja Kuusamossa.

Pääkaupunkiseudun arkkitehtuuriin tutustumista varten Helsingin kaupunginmuseo julkaisi mm. kävelyreittimonisteen, jossa on esitelty matkan varrella olevia rakennuksia. Lehtistä saa vastakin kaupunginmuseon näyttelypisteistä.
Maanantaina järjestetään itsenäisyytemme kymmenvuosien rakennukset -teemasta seminaari Espoon kulttuurikeskuksen Louhi-salissa.
STT

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.