Mainos

Hirvisaari kritisoi Halla-ahon tuomiota – ihmettelee omaansa

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari kritisoi blogissaan hänen ja toisen perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Halla-ahon oikeudessa saamia tuomioita kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

Hirvisaari tuomittiin joulukuussa 2011 Kouvolan hovioikeudessa sakkoihin blogikirjoituksestaan. Tuomio tuli kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Jussi Halla-aho sai kesäkuun alussa korkeimmassa oikeudessa 50 päiväsakkoa niin ikään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Halla-ahonkin tuomio tuli blogikirjoituksesta.

Halla-ahon sakkoja Hirvisaari pitää "järjettömän suurina".

Omassa tuomiossaan hän ihmettelee sitä, ettei valituslupaa korkeimpaan oikeuteen herunut. Käräjäoikeus oli alun perin hylännyt Hirvisaaren syytteen, mutta hovioikeus päätyi tuomion kannalle.

– Erikoista on se, että valituslupaa korkeimpaan ei herunut, vaikka käräjäoikeus ja hovioikeus olivat täysin eri mieltä tapauksesta, Hirvisaari kirjoittaa.

Hirvisaaren mielestä "valtakunnansyyttäjävirastolla on liian suuri arvovalta oikeusjärjestelmässämme". Hän pitää myös lakia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan turhan epämääräisenä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.