Hirvipullat ja juures-kuminasalaatti

Hirvipullat

4:lle hengelle

  • 500 g jauhettua hirvenlihaa (tai muuta riistaa)
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl creme fraichea
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 sipuli
  • Tilkka rypsiöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla tilkassa öljyä. Lisää mukaan rosmariini. Anna jäähtyä. Sekoita liha, kananmuna, creme fraiche, suola ja pippuri hyvin keskenään. Lisää mukaan sipuli.

Muotoile kostutetuilla kämmenillä liha-massapulliksi ja laita uunivuokaan. Paista pullat uunissa kypsiksi n. 180°c:ssa 10-15 minuuttia.

Juures-kuminasalaatti

4:lle hengelle

  • 2 punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikka
  • Ripaus sokeria
  • ½ tl kuminaa
  • Jauhettua mustapippuria
  • Suolaa

Raasta kuoritut porkkanat ja punajuuret. Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Tarjoile salaatti riistapullien kera.

Lue myös:

    Uusimmat