Mainos

Hirviölastenhoitajalle pitkä tuomio Yhdysvalloissa – nainen huumasi päiväkotilapset ja karkasi itse solariumiin sekä kuntosalille

2:43

Yhdysvaltojen Oregonissa laitonta päiväkotia useita vuosia pyörittänyt nainen on tuomittu yli 20 vuodeksi vankilaan. Nainen tuomittiin raskaista rikoksista, kuten lasten heitteillejätöstä ja huumaamisesta. Tapauksesta uutisoivat muun muassa Washington Post ja Bend Bulletin.

January Neatherlinin vanhemmille kertoman selityksen mukaan lapsia ei voinut hakea kotiin hänen pyörittämästään päiväkodista kello 11 ja 14 välillä, koska tuo aika oli varattu päiväunia varten.

Todellisuudessa Neatherlin jätti lapset yksin ja livisti muun muassa kuntosalille sekä hankkimaan rusketusta hoitolasta. Nainen huumasi hoidokkinsa melatoniinilla, jotta lapset eivät heräisi uniltaan hänen ollessaan poissa.

Outoja tapahtumia ja vammoja

Rikosvyyhti alkoi selvitä noin vuosi sitten, kun naisen entinen poikaystävä teki hänestä ilmiannon. Oikeudessa kuultiin myös useita tarinoita oudoista sattumuksista naisen päiväkodissa sekä lasten saamista oireista.

Melatoniini oli muun muassa sekoittanut joidenkin lasten unirytmin. Vuonna 2014 eräs lapsista oli kiidätetty päiväkodista päävamman vuoksi sairaalaan. Oikeudessa nähtyjen dokumenttien mukaan lapsen vammat näyttivät siltä, kun tätä olisi ravisteltu tai hakattu.

Toisen lapsen vanhemmat puolestaan kertoivat, että heidän tyttärensä oli saanut rakkoja suuhunsa lastenhoitajan juotettua lapselle mikroaaltouunissa lämmitettyä polttavan kuumaa maitoa. Lapsi oli saanut palovammoja myös olkapäähänsä.

Bendin kaupungissa laitonta päiväkotia pitänyt nainen kertoi vanhemmille valheellisesti olleensa koulutettu hoitaja, jolla oli toimilupa. Todellisuudessa päiväkoti ehti toimia viitisen vuotta ilman toimilupaa.

Rikoshistoriaa ja valenimiä

Valelastenhoitajalla oli myös aikaisempaa rikostaustaa. Yhdysvaltalaismedian mukaan nainen oli syyllistynyt vuosien varrella muun muassa varkauksiin. Hän oli toiminut myös valenimillä.

– Rakastin kaikkia hoidokkejani kuin omia lapsiani. Uskon, että hekin rakastivat minua ja heistä oli mukavaa viettää aikaa kanssani. Tästä huolimatta olen pettänyt teidät kaikki, nainen lausui oikeudessa.

Tästä paikalla olleet vanhemmat olivat täsmälleen samaa mieltä.

– Minun mielestäni, arvon tuomari, edes sadan vuoden tuomio ei olisi riittävä, erään lapsen isä sanoi.

Vanhemmat yrittivät saada valehoitajalle maksimirangaistuksen, joka olisi ollut 35 vuotta vankeutta. Tuomari tuomitsi naisen lopulta reilun 21 vuoden vankeuteen.

– On ollut silkkaa sattumankauppaa, etteivät jotkut lapsista kuolleet. Sinussa on jotain todella pahoin vialla, tuomari Wells Ashby totesi valehoitajalle. 

Jutun videomateriaali: MTV-CNN -yhteistyö.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.