Kalman haju autossa paljasti silmittömän perhesurman: Isä kuristi hengiltä viisi lastaan – 8-vuotiaan Meran viimeiset sanat eivät pysäyttäneet surmatyötä: "Isä, rakastan sinua"

Yhdysvalloissa käydään parhaillaan oikeutta järkyttävän perhesurmatapauksen johdosta. Timothy Jones Jr. on myöntänyt syyllistyneensä viiden lapsensa surmaamiseen.

Tapauksesta on uutisoitu useiden maiden medioissa, ja erityisen kattavasti muun muassa The New Zealand Heraldissa. Mies on vedonnut puolustuksessaan hulluuteen ja diagnosoimattomaan skitsofreniaan, joten hän ei ole suoraan myöntänyt oikeudelle syyllisyyttään murhiin.

Mies surmasi raa'asti kuristamalla yksivuotiaan Abigailin, kaksivuotiaan Gabrielin, kuusivuotiaan Nathanin, seitsemänvuotiaan Eliaksen ja kahdeksanvuotiaan Meran.

37-vuotias mies voi saada teostaan kuolemantuomion. Perhesurma tapahtui Alabaman osavaltiossa vuonna 2014.

Harmiton teko käynnisti tapahtumat

Ohjelmistoalalla työskennellyt mies oli äidin mukaan tiukka kristitty ja äärimmäisen ankara lapsia kohtaan. Miehellä oli myös erittäin vanhoillinen käsitys avioliitosta ja lasten kasvatuksesta.

Surmatyö käynnistyi oikeuden mukaan tilanteesta, jossa eräs lapsista oli vahingoittanut pistorasiaa. Isä kuristi kuusivuotiaan poikansa kuoliaaksi ja surmasi tämän jälkeen samalla tavalla kahdeksanvuotiaan tyttären sekä seitsemänvuotiaan pojan.

Oikeuden mukaan kahdeksanvuotiaan Meran viimeiset sanat olivat: isä, rakastan sinua.

Lopuksi isä murhasi kaksi nuorinta lastaan kuristamalla nämä vyöllä. Syytetty kertoi poliisille käyttäneensä vyötä, koska hänen kätensä olivat liian suuret yksivuotiaan ja kaksivuotiaan tappamiseen. Murhat tapahtuivat liikuteltavassa asunnossa.

Lopuksi isä oli laittanut lastensa ruumiit jätesäkkeihin ja lastannut säkit auton kyytiin. Mies ajoi yli viikon ajan lasten ruumiit kyydissään. Lopuksi isä heitti säkeissä olleet ruumiit ulos autosta syrjäisen tien varrelle.

Viestejä ja karmea haju

Mies jäi lopulta kiinni poliisin pysäytettyä auton rutiinitarkastusta varten. Poliisit pidättivät miehen, sillä auto haisi erehtymättömästi kalmalta.

Miehen puhelimesta löydettiin tusinoittain miehen sekä lasten katoamista koskevia huolestuneita viestejä hänen ex-puolisoltaan, lasten opettajilta, sukulaisilta ja lastenvahdeilta sekä esimieheltä.

Poliisin tutkimusten mukaan isä oli tehnyt useita internet-hakuja ennen ja jälkeen surmatyön. Viestien perusteella viranomaiset uskovat, että isä oli suunnitellut tekoaan ja sen peittelemistä etukäteen.

Mies oli etsinyt netistä tietoa muun muassa valtioista, joilla ei ole luovutussopimusta Yhdysvaltojen kanssa. Isä oli etsinyt tietoja myös esimerkiksi kaatopaikkojen sijainneista sekä liikkeistä, joista voisi hankkia synteettistä marihuanaa.

Lapset olivat päätyneet isän huostaan pitkän oikeustaistelun jälkeen vuonna 2013. Riidan taustalla oli lasten äidin väitetty suhde 19-vuotiaan naapurin kanssa.

Istunnoissa on kuultu todistajana muun muassa myös lasten täysin murtunutta äitiä. Oikeudenkäynti jatkuu edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat