Video julki: Tällainen on tiedottoman potilaan raiskauksesta epäilty mies – hiljattain vaimostaan eronnut hoitaja oli luotettu työntekijä ja harras kristitty

Tiedottoman potilaan raiskauksesta epäilty oli luotettu työntekijä ja kristillinen räppäri 1:02
Katso videolta: Tiedottoman potilaan epäilty hyväksikäyttäjä räppää siskonsa kanssa.

Koomapotilaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty hoitaja on nähty ensimmäisen kerran oikeuden edessä. Tämän tiedämme hänen taustoistaan.

Poliisi pidätti yhdysvaltalaisen hoitajan epäiltynä tapauksesta, jossa vegetatiivisessa tilassa ollut nainen oli raiskattu hoitolaitoksessa. Hyväksikäyttö paljastui, kun 29-vuotias potilas oli yllättäen synnyttänyt lapsen viime kuussa.

36-vuotias epäilty Nathan Sutherland saapui oikeuden eteen keskiviikkona. Poliisi pidätti miehen sillä perusteella, että epäillyn DNA-näyte täsmäsi potilaan synnyttämään poikavauvaan. Poliisi oli kerännyt näytteet jokaiselta laitoksen miespuoliselta työntekijältä.

Miestä syytetään pakottamisesta seksuaalisen tekoon ja haavoittuvaisen henkilön hyväksikäyttämisestä. Ennen oikeudenkäyntiä hän pääsee vapaaksi vain 500 000 dollarin takuita vastaan ja joutuu käyttämään sähköistä seurantapantaa.

Epäilty ei ole suostunut puhumaan poliisille.

Pitkäaikainen työntekijä ja harras kristitty

Mies oli työskennellyt hoitajana Hacienda Healthcare -hoitolaitoksessa vuodesta 2011 lähtien. Hän oli suoraan vastuussa tiedottomassa tilassa olevan naisen hoitamisesta.

Hoitolaitoksen lausunnon mukaan epäillyllä oli työhön vaadittava lisenssi ja miehen taustat oli tarkistettu perustellisesti ennen työsuhteen alkua. Miehellä ei ollut aiempaa rikostaustaa.

Haitilaistaustainen Sutherland oli viettänyt osan lapsuudestaan orpokodissa. Asianajajansa mukaan hän on asunut Arizonan osavaltiossa vuodesta 1993 asti.

Mies oli asunut vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa Phoenixin kaupungissa. Miehen naapureiden mukaan perhe kävi sunnuntaisin kirkossa. Sutherland oli kuitenkin vastikään eronnut vaimostaan.

Sutherland oli kuulunut myös siskonsa kanssa muodostamaansa rap-yhtyeeseen, joka vieraili paikallisissa kirkoissa esittämässä kristillistä rap-musiikkia.

Asianajaja: Ei suoria todisteita

Sutherlandin puolustusasianajaja David Greganin mukaan potilaan raiskauksesta ei ole suoria todisteita ja puolustus aikoo toteuttaa omat DNA-testinsä.

Tapahtumat ovat järkyttäneet paitsi potilaan omaisia, myös koko hoitolaitoksen henkilökuntaa. Potilaan synnyttämä poikalapsi voi tällä hetkellä kuitenkin hyvin. Tutkijoiden mukaan hyväksikäyttö tapahtui todennäköisesti joskus helmi-huhtikuun välillä viime vuonna.

Tutkijat yrittävät saada selville, onko naista hyväksikäytetty usemapia kertoja ja onko mies mahdollisesti hyväksikäyttänyt myös muita laitoksen potilaita.

Vyyhdin takia hoitolaitoksen toimitusjohtaja on irtisanoutunut. Lisäksi kaksi koomassa olleesta potilaasta vastannutta lääkäriä ei enää työskentele laitoksessa. Myös hyväksikäytöstä epäilty mies on vähemmän yllättävästi irtosanottu työstään.

Jutun lähteet: Fox News, Daily Mail, CNN

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat