Mainos

Hilton saa ostaa Scandicin

EU:n komissio on hyväksynyt kaupan, jossa brittiläinen Hilton ostaa pohjoismaisen Scandic-hotelliketjun. Kaupan vahvistuminen merkitsee sitä, että myös Suomen 24 Scandic-hotellia siirtyvät Hiltonin omistukseen.

Maailman suurimpiin ja tunnetuimpiin hotelliketjuihin kuuluva Hilton teki huhtikuussa Scandicista noin 5,8 miljardin markan ostotarjouksen. Hilton on arvioinut saavansa kaupasta vuodesta 2003 lähtien runsaan 160 miljoonan markan synergiaedut vuosittain. EU:n kilpailuviranomaiset katsoivat, että kauppa ei johda hallitsevaan markkina-asemaan, koska hotelliketjujen toiminnot ovat pitkälti toisiaan täydentäviä.

Hiltonin hotellit sijaitsevat pääasiassa Britanniassa ja Manner-Euroopan kaupungeissa, kun taas Skandicin toiminnot keskittyvät Skandinaviaan. Pohjoismaiden ainoa Hilton sijaitsee Kööpenhaminassa.

Hiltonilla on yli 450 hotellia yli 50 maassa. Scandicilla on puolestaan 133 hotellia, jotka sijaitsevat pohjoismaiden lisäksi Saksassa, Itävallassa, Hollannissa, Britanniassa, Belgiassa ja Virossa. Ketjun hotellien on määrä toimia edelleen Scandic-nimellä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.