Hillitön kertomus yli kolmetuntiseksi venyneeltä Ikea-reissulta – tähän voi moni mies samaistua

Moni perheenisä voi taatusti samaistua tämän miehen kirjoitukseen pitkäksi veyneestä Ikea-reissusta. 

Jokainen tässä ruotsalaisessa huonekalujätissä käynyt tietää, että Ikeassa shoppailu ei ole mikä tahansa kauppareissu. Sinne ei niin vain kävellä sisään, osteta tarpeellisia asioita ja kävellä kassan kautta ulos. Ehei, siihen liittyy lukuisia oheistoimintoja aina sokkeloisiin käytäviin eksymisestä lihapullien syömiseen. 

Eräs isä tietää varsin hyvin, mistä tässä oikein on kysymys. Kahden lapsen isä Brad Kears jakoi Facebook-sivuillaan eeppisen tarinan pitkäksi venyneeltä Ikea-reissultaan, josta suurin osa ajasta kului kinastellen hänen vaimonsa Sarahin kanssa.

– Parkkipaikalle sai parkkeerata ilmaiseksi kolmen tunnin ajan. Nauroin koko matkan ajan kuin mikäkin urpo kysellen, kuka edes pystyy viettämään täällä niin pitkän ajan, Kears kertoo. 

Miehen hymy kuitenkin hyytyi pian hänen ymmärrettyään, että se "kuka" olisivat he. He tulisivat viettämään kaupassa aikaa pitkään ja hartaasti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

– Oletko käynyt koskaan Ikeassa? Oletko ottanut vaimosi mukaan? mies kyselee. 

Mies neuvoo: Vaimon mieleen tulee istuttaa epäilys

Jakamassaan tarinassa Kearns kertoo, kuinka heidän Ikea-reissunsa suunnilleen meni. Aivan ensimmäiseksi nappaat mukaasi ison keltaisen kassin sisäänkäynnin luota, ja vaikka tarkoituksenasi ei olisi ostaa kuin muutama esine, otat sen varmuuden varalta mukaasi, mies aloittaa. Tämän jälkeen mukaasi tarttuu pieniä kyniä ja paperilappuja, sillä kaikki ilmainen on aina kiinnostavaa.

– Sitten katsot merkkiä, joka sanoo: ”Olet tässä” (se osoittaa alkupistettä perheriita-maratonille). Ja sitten ymmärrät, että tämä ei ole normaali kauppa. Tämä ei ole yksi niistä ”hae suoraan tarvitsemasi” -kaupoista. Tämä oli ”et tule lähtemään täältä ennen kuin vaimosi on nähnyt viimeisenkin hiton esineen” -kauppa, mies kirjoittaa.

Sen sijaan, että pariskunta olisi keskittynyt ostamaan etukäteen mietittyjä tuotteita, he päätyivät kinaamaan muovisen huonekasvin tarpeellisuudesta. Seuraavat kolme tuntia kuluivatkin kynä ja paperilappu kädessä kinastellen erilaisista asioista, joita he eivät missään nimessä tarvinneet kotiinsa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Shoppailureissun aikana Kears kertoo oppineensa erään tärkeän seikan. Jos menit sanomaan puolisollesi, ettette tarvinneet jotain asiaa, hän ostaa sen joka tapauksessa ihan vain ärsyttääkseen sinua. Mutta jos sen sijaan sanot, että huonekalu ei sovi kodin värimaailmaan tai harmoniaan, hän saattaa yhtyä mielipiteeseesi. Ja näin säästät rahaa.

– Se on kuin peliä. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on istuttaa hänen mieleensä sen verran epäilystä, ettei hän tule ostamaan sitä, mies opastaa.

Ostosreissusta suoriuduttuaan miehen mieleen hiipi ajatus siitä, ettei hänen vaimonsa ymmärtänyt, kuinka kauan he oikein olivat ostoksilla viipyneet. Yli kolme tuntia – enemmän kuin ilmainen parkkiaika salli. 

– Mutta vakavasti … miksi Ikeassa on kaksi kahvilaa? Jos joudut pysähtymään kahdelle ruokatauolle, sinulla on ongelma, Kears päättää tarinan opettavaisesta retkestään.

Lähde: Metro

***

8:16

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja