Hiihtoladulla kulkee, mäessä ei – Suomen yhdistetyn joukkueella haastava tilanne: ”Itseluottamus aika pohjalla”

Ilkka Herola ilahdutti yhdistetyn maailmancupissa sunnuntaina, kun hän sijoittui seitsemänneksi Val di Fiemmen osakilpailussa.

Herola oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 23, ja hiihto-osuudelle lähdettäessä eroa kärkeen oli liki kaksi minuuttia. Herola venyi hiihtoladulla kuitenkin todella upeaan suoritukseen ja nousi hienosti seitsemänneksi hyvän hiihtovauhtinsa ansiosta. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen oli Herolan suoritukseen tyytyväinen.

– Ilkan osalta se oli kauden paras, joten siihen on oltava tyytyväinen. Seitsemäs sija on hyvä sija näissä karkeloissa. Jäätävän kova hiihto, Kukkonen hehkuttaa MTV Urheilulle.

Suomen joukkueen suurimmat ongelmat eivät löydy hiihtoladulta, mutta mäessä tekeminen tökkii pahemman kerran. Suomalaiset joutuvat järjestään lähtemään liian pitkältä takamatkalta hiihto-osuuksille, joka on selkeästi joukkueen vahvin osa-alue tällä hetkellä.

– Ilkka mukaan lukien kaikki meidän urheilijat ovat tosi kovassa hiihtokunnossa. Siitä tämä homma ei ole kiinni. Mäestä puuttuu useampi metri. Kun onnistumme taikomaan hyppyrimäkeen metrejä, homma voi kääntyä vielä parhain päin jossakin vaiheessa, Kukkonen toteaa.

Mikä mäessä sitten mättää?

– Siinä on ihan selkeitä tekniikkavirheitä ja itseluottamus on urheilijoilla aika pohjalla. Kelkan kääntäminen on tosi vaikeaa, koska kisoja on koko ajan, eikä välissä pääse harjoittelemaan, Kukkonen avaa.

Suomen joukkue on pakotettu radikaaleihin ratkaisuihin, jotta suoritustaso olisi helmikuussa käynnistyvissä MM-kisoissa parhaimmillaan. Siitä johtuen koko yhdistetyn joukkue aikoo pitää taukoa maailmancupin kilpailuista ja keskittyä hetken harjoitteluun.

– Käymme vielä Chaux-Neuvessa. Hirvosen Eero tulee jo tiistaina takaisin Suomeen harjoittelemaan. Muu kolmikko kilpailee vielä Ranskassa ja tulee sitten kotiin. Pidämme kotona leiriä joukkueen kanssa ja pyrimme parantamaan hyppytekniikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat