Huippuonnistuminen toi helpotusta vaikeuksien kanssa painineelle Ilkka Herolalle – ”Balsamia haavoille”

Ilkka Herola venyi hienosti uransa parhaaseen sijoitukseen yhdistetyn maailmancupissa, kun hän hiihti toiseksi Klingenthalin osakilpailussa.

Sunnuntain haastavien olosuhteiden vuoksi kilpailun mäkiosuus peruttiin ja ladulle lähdettiin varakilpailun tuloksien perusteella. Herola lähti ladulle 54 sekuntia kärjen jäljessä, mutta pystyi nousemaan kärkitaistoon hyvällä tasaisella hiihtovauhdilla.

– Oli vähän haastavat olosuhteet, aika raskas kisa hiihtää. Onneksi varakisassa oli hyvä hyppy, ja pääsin pelipaikoilta lähtemään, Herola kertaa kilpailua MTV Urheilulle.

Herolan alkukausi on sujunut vaihtelevasti, sillä kisakausi käynnistyi suomalaisen osalta synkästi, eikä kärkisijoja hätyytelty huonojen hyppysuoritusten vuoksi. Hiihtoladulla meno on kuitenkin ollut vahvaa läpi kauden.

Hiljalleen Herola on hilannut itseään kärkitaistoon useiden vaikeiden kilpailujen jälkeen. Klingenthalissa nähtiin jo kauden parasta suorittamista, sillä Saksasta mukaan tarttui neljäs ja toinen sija. Onnistumiset tuovat Herolalle rutkasti lisää itseluottamusta.

– Totta kai olen äärimmäisen onnellinen. Kyllähän tuo noiden kaikkien vaikeiden kuukausien jälkeen tuntuu mahtavalta. Saa vähän balsamia haavoille. Fyysisestihän tässä on oltu hyvässä kunnossa ja hiihto on ollut ihan hyvällä mallilla, Herola toteaa.

– Tämä tuo lisää itseluottamusta paljon. Olemme tehneet oikeita asioita läpi kauden ja olemme saaneet homman oikeaan suuntaan. Tästä on oikein mukava jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat