Huippuhiihto! Ilkka Herolalta huima nousu seitsemänneksi

Ilkka Herola hiihti upeasti seitsemänneksi Val di Fiemmen yhdistetyn maailmancup-kilpailussa sunnuntaina.

Herola lähti ladulle sijalta 23 minuutti ja 50 sekuntia kärjen jäljessä. Herola nappasi kuitenkin edellä hiihtäneen ison joukon upeasti kiinni ja nousi taistelemaan paikasta jopa viiden parhaan joukkoon.

Herola karkasi hieman ennen maalia muusta joukosta yhdessä Saksan Eric Frenzelin ja Norjan Jörgen Graabakin kanssa. Herola venyi lopulta komeasti seitsemänneksi ja eroa kilpailun voittaneeseen Saksan Vinzenz Geigeriin jäi minuutti ja 24 sekuntia.

Toiseksi sijoittui Saksan Johannes Rydzek, joka jäi Geigerista 7,6 sekunnin päähän. 40,6 sekuntia kärjestä jäänyt Japanin Akito Watabe täydensi kärkikolmikon.

Suomalaisista hiihto-osuudelle lähti Herolan lisäksi vain Leevi Mutru, joka jäi sijalle 31. Eero Hirvonen ei lähtenyt hiihtoladulle lainkaan ja Arttu Mäkiahon kilpailu päättyi hylkäykseen jo mäkiosuudella.