Eero Hirvonen rykäisi loistokisan – tulospalvelussa totaalinen yllätys

Yhdistetyn miesten maajoukkueen päävalmentaja Antti Kuisma oli Oslon Holmenkollenilla käydyn maailmancupin kilpailuviikonlopun päätteeksi erittäin tyytyväinen suomalaisten hiihtovauhtiin ja siihen, miten huoltojoukot onnistuivat virittämään varusteet raskailla laduilla vaadittavaan iskuun.

Suomalaisten kisaviikonloppu oli erittäin heikko suurmäestä hypätyillä mäkiosuuksilla, mutta sunnuntaina kymmenen kilometrin hiihto-osuudella 18. sijalta peräti viidenneksi kirinyt Eero Hirvonen alleviivasi onnistumista ladulla.

– Pitää olla tyytyväinen. Parasta hiihtoa koko joukkueelta koko kautena, Kuisma summasi STT:lle puhelimitse.

Perttu Reponen oli toiseksi parhaana suomalaisena 22:s, Otto Niittykoski 27:s, mäessä pahasti epäonnistunut Ilkka Herola 30:s ja Arttu Mäkiaho 34:s.

– Meillä oli voittavat "kapulat", älyttömän hyvät sukset. Neljä urheilijaamme (Hirvonen, Herola, Reponen ja Mäkiaho) oli kahdeksan nopeimman hiihtäjän joukossa, Kuisma kiitteli.

Norjalainen lajivaltias Jarl Magnus Riiber voitti, Itävallan Johannes Lamparter oli toinen ja Viron Kristjan Ilves kolmas sunnuntain kilpailussa.

Palkintokorokesijoitus vaatii kaikkien osa-alueiden onnistumisen

Hirvoselle sijoitus kärkikymmenikössä oli jo kauden kymmenes, mutta palkintokorokkeelle kukaan yhdistetyn suomalaismies ei ole tällä kaudella yltänyt. Mahdollisuudet ovat huvenneet usein jo mäkiosuuksilla. Maailmancup päättyy tulevana viikonloppuna Trondheimissa.

– Jäämme Holmenkollenille harjoittelemaan ja matkustamme torstaina Trondheimiin, Kuisma kertoi.

Holmenkollenin vaihtelevat sääolosuhteet tarjosivat tuulta ja sadetta. Suomalaisten herkkä hyppääminen ei kestänyt tälläkään kertaa.

– Kilpailu on kovaa. Palkintokorokesijoitukseen vaaditaan sitä, että hyppy, hiihto ja sukset toimivat kaikki hyvin, Kuisma muistutti.

Kansainvälisen hiihto- ja lumilautailuliiton tulospalvelu hukkasi Hirvosen viiden kilometrin väliajan, ja päävalmentaja Kuismakin ehti ihmetellä kesken kilpailun, mihin Suomen yhdistetyn tämän kauden ykkösmies oli kadonnut.

– Se oli tulospalveluun liittyvä virhe. Transponderit (urheilijan mukana oleva signaalilähetin) ja kaikki olivat Eeron mukana, eikä urheilija tehnyt mitään väärin, päävalmentaja avasi tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat