Yhdistetyssä todella huolestuttava tilanne – päävalmentaja Petter Kukkonen: "Olemme tehneet kardinaalimunauksia"

Yhdistetyn hiihdon maailmancupin kilpailu perjantaina Ranskan Chaux-Neuvessa sai päävalmentaja Petter Kukkosen sadattelemaan. Kukkonen turvautui suomen kielen karkeimpiin voimasanoihin, kun Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena 31:s. Leevi Mutru oli maalissa 33:s ja Arttu Mäkiaho 44:s.

Päävalmentaja otti vastuun surkeasta tuloksesta ja ankeasta alkukaudesta, joka johtuu kaikkien maajoukkueurheilijoiden huonosta hyppyvireestä.

– Surkeat ja ala-arvoiset suoritukset sekä mäessä että hiihdossa. Ei päästy tänään mihinkään, Kukkonen selitti manauksensa jälkeen kiukkuaan.

– Olemme tehneet kesällä ja syksyllä kardinaalimunauksia valmennuksessa, ja keskellä kautta suuntaa on vaikea muuttaa. Miten olen voinutkaan olla niin, etten ole ollut tästä yhtään hajulla.

Jokaisella maajoukkuemiehellä on ongelmansa, eikä Kukkonen halunnut niitä eritellä. Päävalmentajana hän otti vastuun karskisti kannettavakseen.

– Valmentajan pitää katsoa ja nähdä, mutta me emme olleet hereillä. Mäessä olemme kaikessa pahasti jäljessä, myös välineissä, Kukkonen tuskaili.

Viimeinen mahdollisuus

Maailmancup jatkuu Chaux-Neuvessa lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina suomalaiset pyrkivät 30 joukkoon, mikä oikeuttaisi minikiertueen kolmanteen kilpailuun.

– Jos saisimme edes kaksi miestä sunnuntaille, Kukkonen toivoi.

Maailmancupin seuraavat kilpailut ovat 26.–27. tammikuuta Trondheimissa, mutta suomalaiset jättävät Norjan startit väliin.

– Keskitymme harjoitteluun ja yritämme pelastaa, mitä pelastettavissa vielä on, Kukkonen kaavaili suomalaisille treenijaksoa.

– Kokoamme porukan yhteen ja pidämme harjoitusleirin, jossa hypätään paljon. Tämä on meidän viimeinen mahdollisuus, eikä tämä tästä enää tällä kaudella huipuksi käänny.

Itävallan Franz-Josef Rehrl saavutti Chaux-Neuven kilpailussa uransa ensimmäisen voiton maailmancupissa. Norjan Espen Björnstad oli toinen ja Saksa Fabian Riessle kolmas.

Chaux-Neuven ensimmäisessä kilpailussa hiihdettiin vain viisi kilometriä. Lauantaina hiihto-osuus on 10 ja sunnuntaina 15 kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat