Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen avaa syitä heikosti sujuneeseen kauteen: "Jos toistat tiettyä asiaa jatkuvasti väärin"

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen: Onneksi saimme suunnan kääntymään 4:34
Videolla Petter Kukkosen haastattelu.

Suomen yhdistetyn maajoukkue koki valonpilkahduksia maailmancupin Klingenthalin osakilpailussa. Eero Hirvonen ja Ilkka Herola suorituivat mallikkaasti nappaamalla sunnuntaina sijat kaksi ja viisi ja lauantaina sijat neljä sekä seitsemän. Päävalmentaja Petter Kukkonen avaa MTV Urheilulle syitä aiemmin vaikeasti sujuneeseen kauteen.

Kukkonen oli tyytyväinen hyvin sujuneeseen Klingenthalin kisaviikonloppuun.

– Oli se paljon parempaa, kausi on ollut heikko. Ketä muuta siinä lähteä syyttämään kuin valmentajaa. Pojat ovat sen verran tunnollisia, että he tekevät sen, mitä valmennus pyytää. Onneksi saatiin suunta nyt käännettyä. Olemme analysoineet hyppäämistä, mutta kurssia ei ihan hetkessä käännetä kesken kautta. Nyt on ensimmäiset hyvät merkit ilmassa, Kukkonen toteaa.

Kauden aiemmista vaikeuksista Kukkosella on selkeähkö käsitys.

– Tarkemmat analyysit säästetään kevääseen, mutta ollaan käyty tekniikkaa läpi hiukan väärällä tavalla. Leiritystä on ollut aavistuksen verran liikaa, urheilijat olivat väsyneitä. Nämä ovat ne pääsyyt, ei siellä mitään kauhean monimutkaisia asioita ole. Jos toistat tiettyä asiaa jatkuvasti väärin, niin sitten ne ei tiukassa tahdissa pelaa, Kukkonen kertoo.

Hänen mielestään harjoitustauko teki hyvää, sillä urheilijat pääsivät hyppäämään viikon kotioloissa. Hän kehuu Arttu Mäkiahoa ja Leevi Mutrua, jotka ovat nousseet hienokseltaan haastamaan Herolaa ja Hirvosta.

– Kyllä pojat siellä tekevät tiukkaa vastarintaa kahdelle parhaalle. Meillä on erinomainen neljän hengen joukkue. Lahdessa on mukana myös junioreita, toivoisin, että he alkaisivat lähivuosina lyömään kiilaa väliin ja taistelemaan paikasta joukkueessa, Kukkonen sanoo.

Viidennen kisapaikan kohtalo on selkeä. Kukkonen toteaa napakasti, että Salpausselällä sunnuntain henkilökohtaisessa kilpailussa Suomen muista miehistä ensimmäisenä maaliin tullut lähtee Seefeldiin.

Kukkosella on selkä linja Lahden viikonlopun kilpailuihin ennen MM-kisoja.

– Kyllä tämä on tosi tärkeä, kotimainen kilpailu ja viimeinen ennen Seefeldiä. Halutaan näyttää sitä hyvää kuntoa ja saada jatkumoa Klingenthalin hyviin suorituksiin. Haluan nähdä, että teknilliset palaset ja itseluottamuksen rippeet alkaisivat kasaantua kokoon, ja se näkyisi tuloslistassa. Kaksi viikkoa aikaa kisoihin, nyt pitää olla kunnossa. Jos palaset löytää oman paikkansa, niin meillä on aikaa rakentaa toimiva systeemi ja sitä kautta Seefeldissä on kaikki mahdollisuudet, Kukkonen päättää.

Lauantaina Lahdessa kilpaillaan pariprintissä, jonka mäkiosuus alkaa kello 12.30. Suomen parit ovat Eero Hirvonen – Ilkka Herola sekä Leevi Mutru – Arttu Mäkiaho.

Lue myös:

    Uusimmat