Mainos

Hiihtokeskuksia kehitetään ennätyssummalla

Ulkomaalaisia yhä runsaammin houkutteleviin hiihtokeskuksiin hankitaan muun muassa uutta teknologiaa edustavia hissejä.

Hiihtokeskusten parantamiseen käytetään yhä enemmän rahaa. Tänä vuonna rinteitä ja hissejä kohennetaan 14,3 miljoonalla eurolla, kun taas viime vuonna vastaava summa oli seitsemän miljoonaa. Hiihtokeskukset houkuttelevat etenkin lisää lapsia ja ulkomaalaisia matkailijoita.

Suurin osa rahasta kuluu Rukan, Himoksen, Levin ja Saariselän kehittämiseen. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) toiminnanjohtajan Guy Catanin mukaan neljän keskuksen suurilla investoinneilla taataan niiden kansainvälinen kilpailukyky. Keskuksiin tulee esimerkiksi uusia hissejä.

- Rinne- ja hissi-investoinnit ovat suurimmat sitten 1980-luvun. Esimerkiksi Rukan uusi kuudenistuttava tuolihissi, joka on viimeistä teknologiaa, tulee tälle talvelle. Saariselälle tulee uusi tuolihissi ja myös Levillä sekä Himoksella on uusia hissejä, Catani kuvailee.

Hiihtokeskuksissa tarvitaan kaikkiaan yhä monipuolisempia palveluita ja majoituskapasiteettia, joilla lisätään alueiden ympärivuotista kysyntää. Taustalla vaikuttaa se, että ulkomaalaisia kurvailee yhä enemmän Suomen rinteillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.