Mainos

Hiihtokausi käyntiin - suksikaupassa vilkasta

Hiihtokausi on käynnistynyt monin paikoin, ja myös Etelä-Suomessa on jo päästy latujen tekoon. Latujen kunto vaihtelee kuitenkin varsin paljon eri paikkakunnilla.

Helsingin Paloheinässä tykkilunta ajettiin laduille sunnuntaina. Viikon takainen talvimyrsky toi jo kuitenkin sen verran paljon lunta myös Etelä-Suomeen, että Paloheinässäkin ovat innoikkaimmat päässeet hiihtämään jo reilun viikon verran, vaikkeivat ladut vielä virallisesti auki olekaan.

– Tämä latuhan on ihan loistavassa kunnossa. Tuonne tietysti vähän kauemmaksi metsään saisi tulla lunta lisääkin, hiihtämässä ollut Katri Rautiainen toivoo.

Maastohiihto on monelle ehdoton talven ykköslaji.

– Se on koko kropan kannalta ehdottomasti paras urheilulaji. Siinä tulee kädet, jalat, keskikroppa ja kaikki kuntoon. Ja saa olla ulkona luonnossa, jo 150 kilometriä tänä talvena sivakoinnut Juha Suutala perustelee hiihdon mukavuutta.

– Se on mukavaa, koska pääsee nopeasti ja voi vähän levähtää vaikeissa kohdissa, talven ensimmäisiä hiihtojaan hiihdellyt Luka Murole kertoi.

Suksikauppa syöksähti käyntiin

Suksikauppaa sää- ja lumiolot määrittelevät hyvin vahvasti. Lumen vaikutus suksikaupan käänteisiin on keskeinen.

– Ihan keskellä talveakin sillä on iso vaikutus. Yksi-kaksi hyvää päivää vaikuttaa jo ihan olennaisesti siihen, miten ihmiset reagoivat ja lähtevät ostoksille, osastovastaava Timo Pesonen Budget Sportista sanoo.

Hiihdon harrastajamäärät ovat kokonaisuudessaan olleet laskusuunnassa, mutta uusia harrastajia lajin pariin on tullut viime vuosien hyvälumisten talvien johdosta etenkin Etelä-Suomen isoista kaupungeista.

Katso Antti Mälkösen juttu (Seitsemän uutiset 9.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.