HIFK teki virheen ratkaisevalla hetkellä, Kärppien ratkaisijana toimi yllätysnimi – "Yhtäkkiä olimme kahdella nollaa vastaan"

Kärpät jatkoi tiukkojen pelien voittamista jääkiekkoliigan pudotuspeleissä keskiviikkona Oulussa. Nelosketjun keskushyökkääjä Tino Metsävainio iski 3–2-jatkoerävoiton HIFK:sta jääkiekkoliigan välierien avauspelissä.

Metsävainiolle avopaikan tarjoili huikeasti luisteleva puolustaja Teemu Kivihalme, joka oli alustanut myös Kärppien 1–2-kavennusmaalin toisessa erässä.

–  En oikein tiedä mitä siinä tapahtui. Yhtäkkiä olimme pakin kanssa kahdella nollaa vastaan, Metsävainio kertasi pelin jälkeen.

–  Juuri puhuimme kopissa, että oli urani tärkein maali, 22-vuotias pelaaja kertoi.

HIFK oli lähellä voittoa varsinaisella peliajalla, mutta Kärpät tasoitti ottelun 2–2:teen ajassa 57.43. Maalivahti Veini Vehviläinen oli luistellut vaihtoon, kun Aleksi Heponiemen laukaus löysi tiensä Engrenin taakse.

Isäntien tasoitusta edelsi Kärppien Jani Hakanpään raju taklaus Ville Varakkaaseen, mutta tuomarit katsoivat kontaktin pysyneen sääntökirjan rajoissa.

Mailat kävivät korkealla

HIFK oli joukkueista valmiimpi pelaamaan ottelun alussa. Juho Keränen hukkasi ensimmäisessä erässä ensin avopaikan, mutta minuuttia myöhemmin verkko heilui Vehviläisen takana. Keränen laukoi kiekon takakulmaan suoraan Sakari Salmisen syötöstä.

Ensimmäisen erän lopussa avausmaaliin syöttöpisteen saanut Juha Jääskä ohjasi ylivoimalla Kyle Quinceyn laukauksen maaliin. HIFK pääsi ylivoimalle Kärppien puolustajan Shaun Heshkan korkean mailan takia.

Hetkeä aikaisemmin HIFK oli päässyt pälkähästä, kun tuomarit eivät huomanneet Jussi Jokisen kasvoihin osunutta korkeaa mailaa.

–  Ensimmäinen erä oli meiltä erinomaista pelaamista ja tulos (0-2) oli ansaittu, IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

Toisessa erässä viikon huilannut Kärpät pääsi paremmin mukaan peliin. Sami Anttila pääsi nostamaan kiekon ohi IFK-maalivahti Atte Engrenin puolustaja Teemu Kivihalmeen erinomaisesta esityöstä.

–  Kaveri sai sytykettä maalistaan toisessa erässä. Oli meilläkin paikkamme jatkoerässä, mutta ehkä Kärpät oli vähän niskan päällä, Pikkarainen kommentoi.