HIFK hallitsi ottelua Oulussa, mutta on silti vain tappion päässä pronssiottelusta – "Harmittaa vietävästi"

Kahden maalin Aleksi Heponiemi oli jatkoeräsankari, kun Kärpät kukisti HIFK:n 2–1 jääkiekkoliigan välieräsarjan viidennessä pelissä perjantaina Oulussa.

Heponiemi harhautti IFK-vahti Atte Engrenin ja pisti kiekon ylivoimalla maaliin ajassa 61.34. Kärpät oli päässyt pelaamaan ylivoimaa Erik Thorellin kampitettua Michal Kristofin heti jatkoerän aluksi.

Maali oli Kärppien ensimmäinen ylivoimamaali koko välieräsarjassa.

–  Ylivoima on ollut tosi huonoa ja vaikeaa, ja sitten yhtäkkiä saimme maalin ihmeellisellä kaavalla suoran hyökkäyksen jälkeen, Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kommentoi pelin ratkettua.

Heponiemen maalin ansiosta Kärpät johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2.

"Harmittaa vietävästi"

Lukuisista tekopaikoista huolimatta pelissä nähtiin vain kolme maalia. Varsinkin HIFK hukkaili tekopaikkoja urakalla. Helsinkiläiset muun muassa kolisuttivat Kärppien maalirautoja neljä kertaa varsinaisella peliajalla.

–  Harmittaa vietävästi. 60 minuuttia olimme erinomaisia, mutta tehokkuus ja tulos jäi uupumaan, eikä onneakaan ollut, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen ynnäsi pelin yhteen.

Heponiemi vei kotijoukkueen johtoon toisessa erässä välittömästi Juha Jääskän jäähyn päätyttyä. Heponiemen loistavaan laukaukseen teki esityön Rasmus Kupari, jolle tehopiste oli pudotuspelien ensimmäinen.

HIFK:n tasoitus toisen erän lopussa oli onnekas. Juhani Tyrväinen pääsi viimeistelemään, kun Teemu Erosen rännikiekko pomppasi päädystä tyhjän maalin eteen. Ykköskeskushyökkääjä Tyrväinen sai samalla välieräsarjan avauspisteensä. HIFK pelasi tilanteessa ylivoimalla Otto Karvisen huidottua turhaan HIFK-vahti Engreniä.

HIFK oli tehnyt edellisen vierasmaalinsa välierien avauspelin ensimmäisessä erässä, joten se ehti pelata maalitta Oulussa yli seitsemän erän verran.

Heponiemen maalin myötä Liigan kaikki yhdeksän välieräpeliä ovat päättyneet tähän mennessä kotivoittoihin. Kärpät yrittää lunastaa loppuottelupaikan HIFK:n vieraana maanantaina.