HPK kärsi kirvelevän tappion SM-liigan finaalien avausottelussa – etenkin yksi asia harmitti päävalmentajaa

Viime kauden Suomen mestarin Kärppien paljon parjattu ja tehoton ylivoima nousi ratkaisuosaan jääkiekkoliigan finaaliavauksessa HPK:ta vastaan lauantaina Oulussa.

Kärppien yksi ylivoimamaali ja toinen jäähyn juuri päätyttyä syntynyt osuma muodostuivat pelin ratkaisuksi. HPK kaatui kahteen tyhjään maaliin tehdyn osuman myötä lopulta selvästi 4–1.

Voittomaalin iski ajassa 49.42 Kärppien luottohyökkääjä Michal Kristof. Suora laukaus painui HPK-vahti Emil Larmin taakse vierasjoukkueen hyökkääjän Filip Riskan jäähyn juuri päätyttyä.

–  Olisi pitänyt pelata paljon jäähyttömämmin, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen harmitteli.

HPK sai pelissä kolme pientä jäähyä ja yhden ison rangaistuksen (5+20 min). Vierailija hyödynsi itse yhden neljästä ylivoimatilaisuudestaan.

–  Olen tyytyväinen siihen, että pystyimme haastamaan Kärpät. Huippujoukkuetta vastaan välillä tulee hetkiä, kun olet pinteessä ja vaikeuksissa.

HIFK-välierissä Kärppien pakkopeli oli tehotonta. Molemmat ylivoimamaalit syntyivät suorista hyökkäyksistä.

HPK:n Turusen osumaa tutkittiin

HPK:n Teemu Turusen iskemä loppuottelujen avausmaali oli kevätmuodin mukainen. Tilannetta tarkasteltiin videolta kahteen kertaan, mutta maali hyväksyttiin Kärppien haastonkin jälkeen.

Turunen survoi ylivoimalla maaliin sekä kiekon että maalivahti Veini Vehviläisen. Turusta koukannut Atte Ohtamaa sai tilanteessa kahden minuutin jäähyn, joten perusteita maalin hylkäämiselle ei löytynyt.

Yleensä hyvin käyttäytyvä Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner menetti tilanteessa malttinsa.

–  Henkilökohtaisesti oli paljon tunnetta ja välillä sitä oli vähän liikaakin, Manner selitti rauhallisesti pelin jälkeen.

Lisää puheenaiheita saatiin avauserän lopulla, kun HPK:n Miro Ruokonen taklasi rajusti selän puolelta Kärppien Kristofia.

Ruokonen ajettiin taklauksen takia ulos, ja Kärpät tasoitti pelin ylivoimalla. Puolustaja Jani Hakanpää pääsi laukomaan 1–1-maalin räväkästi heti Rasmus Kuparin (0+2) ottaman aloitusvoiton jälkeen.

Finaaliavaus Oulussa oli myyty loppuun ja paikalla oli 6  200 katsojaa. Joukkueet jatkavat sarjaa tiistaina Hämeenlinnan loppuunmyydyssä hallissa.


Lue myös:

    Uusimmat