HIFK teki jo kovan tempun, Lukon pahin uhkakuva meinaa toteutua – Petteri Sihvonen: "Tässä sarjassa on yksi kuuma peruna"

Maalikooste: Lukko - HIFK 5:34
Videolla maalikooste ottelusta Lukko-HIFK.

Jääkiekon SM-liigan puolivälierissä HIFK teki jo kovan tempun, kun se kävi ryöstämässä kotiedun itselleen Lukon luota Raumalta. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen nostaa Lukon ja HIFK:n sarjasta esiin yhden kuuman perunan. Se kohdistuu Lukon venäläismaalivahtiin Artem Zagiduliniin.

HIFK voitti lauantain avaustaiston lukemin 4–1.

Vaikka Lukko hallitsi hienoisesti, ei se pystynyt vastaamaan IFK:n toisen erän rypistykseen. HIFK repi tarvittavan eron ja Lukko jäi ihmettelemään.

– Lukko hyökkää näennäisesti hyvin, mutta ongelma on se, että heillä ei ole niin huikeita yksilöitä tai viimeisen päälle viritettyä pelitapaa. He saivat pyörityksiä ja laukauksia aikaiseksi, mutta he eivät päässeet A-luokan paikoille. Tämä mätsäys toimii HIFK:n kannalta oikein hyvin. HIFK voi keskittyä tiiviiseen puolustuspelaamiseen, varsinkin kun heidän maalivahtipelinsä toimii. Voi olla, että tällaisia samankaltaisia pelejä nähdään vielä jatkossakin, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen totesi joukkueiden sarja-avauksesta.

Lauantain peli jätti myös valtavia kysymyksiä pöydälle.

– Tässä sarjassa on yksi kuuma peruna: jos Artem Zagidulin kauhoo vielä lisää omia maaleja, niin HIFK:lle avautuu iso sauma. Kakkospeli on nyt tuikitärkeä Lukolle. Jos HIFK vie ”Nordiksen” pelin, Lukko on aika pahassa saumassa, Sihvonen pohtii.

Lukon tähtivahtiin Zagiduliniin kohdistui epäilyksiä jo runkosarjan loppuvaiheilla. Näytti siltä, että venäläinen oli peluutettu puhki.

Zagidulin päästi puolivälieräsarjan avausottelussa kaksi helpohkoa maalia taaksensa. Nyt huomio liittyy siihen, että toteutuuko Lukon pahin uhkakuva, eli se, että Zagidulin horjuu liikaa.

– Hän ei ole entisellä tasollaan, minkä lisäksi Lukon hyökkäyspeliä ei ole pystytty kehittämään. Kyllähän se aiheuttaa mietintää, jos jokin joukkue on ollut niin voimakkaasti yhden maalivahdin varassa. Tuntuu siltä, että koko korttitalo meinaa romahtaa. Nytkin jos Lukon maaliin menee yksi tai kaksi arveluttavaa osumaa, niin se tietää melkein sitä, että he häviävät, Sihvonen jatkaa aiheesta.  

C Moren studio on paikalla, kun HIFK:n ja Lukon toinen puolivälieräottelu pelataan tänään Helsingin vanhassa jäähallissa. Lähetys alkaa kello 18.00.

Lue myös:

    Uusimmat