HIFK:n 17-vuotias lupaus nousee ensimmäistä kertaa ykkösketjuun – Tappara ja Ilves viilasivat kokoonpanojaan kauden kolmanteen paikallisvääntöön

Jääkiekon Liigassa pelataan perjantaina viisi ottelua. Tampereella pelataan kauden kolmas paikalliskamppailu, Helsingin IFK kohtaa toista kertaa tällä viikolla Satakunnan joukkueen. Sport ja KooKoo iskevät yhteen viikonloppuna Vaasassa kahdesti.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa torstain liigakierrokselta.

HIFK-Lukko

IFK pelaa toista kertaa tällä viikolla Satakunnan joukkuetta vastaan. Keskiviikkona Nordenskiöldinkadulla vieraili Ässät, joka nappasi isänniltä kolme pistettä lukemin 3-2. Helsinkiläiset ovat pahassa suvantovaiheessa, sillä joukkue on hävinnyt viimeiset viisi peliä. Edellinen voitto on lokakuun lopulta.

Liigan kahdentenatoista oleva Lukko pelasi edellisen kerran keskiviikkona, jolloin joukkue joutui nöyrtymään Ilvekselle 1-2. Joukkueen tehokkaampia pelaajia ovat olleet Justin Danforth ja Arttu Ilomäki, jotka ovat molemmat tehneet 17 pistettä.

Lukko ja IFK kohtasivat edellisen kerran vajaa kuukausi sitten, jolloin raumalaiset veivät voiton 5-3.

IFK:n 17-vuotias Anton Lundell pelasi keskiviikkona nelosketjun keskellä, mutta nousee nyt ykkösketjun laitaan Juhani Tyrväisen ja Joonas Raskin rinnalle. Lundell on ensimmäistä kertaa IFK:n ykkösketjussa. IFK hankki torstaina AHL-hyökkääjä Miles Koulesin, mutta hän ei pelaa vielä perjantaina.

Vierasjoukkueen puolustajat Jakub Krejcik ja Ville Heinola nousevat takaisin kokoonpanoon.

KalPa-TPS

KalPa saa vastaansa suuren haasteen, kun Niiralan monttuun luistelee sarjan toisena oleva TPS. Turkulaiset pelasivat viimeksi keskiviikkona, jolloin Sport haki voiton jatkoajalla. TPS voitti ennen maajoukkuetauko kuusi ottelua peräjälkeen, viimeiset kaksi kamppailua ovat kuitenkin päättyneet tappioihin.

Kuopiolaiset ovat puolestaan hävinneet neljä ottelua peräjälkeen, ja edellistä kolmen pisteen voittoa juhlittiin viides lokakuuta. KalPalla on loka- ja marraskuu yhteenlaskettuna vain kymmenen pistettä. Joukkue hävisi keskiviikkona Pelicansille.

Turkulaisten kärkiketjuja on syytä varoa, sillä Oula Palve, Ilkka Heikkinen ja Ilari FIlppula ovat olleet koko kauden hirmuvireessä. Filppula (9+12=21) on tehnyt lähes tuplasti enemmän pisteitä kuin KalPan tehokkain pelaaja Otto Leskinen (3+9=12)-

Kohtaaminen on joukkueiden kauden ensimmäinen.

Tappara-Ilves

Tampereella pelataan perjantaina kauden kolmas paikallisvääntö. Voitot ovat tasan, sillä Ilves voitti kauden avausottelun, Tappara puolestaan lokakuun mittelön. Ilves on sarjassa viidentenä, Tappara sijalla seitsemän.

Erikoista on, että molemmat tamperelaiset kuuluvat Liigan heikoimpiin erikoistilannejoukkueisiin. Ilves voitti keskiviikkona Lukon, Tappara Jukurit.

Tappara on sekoittanut ketjuja ennen paikallisvääntöä. Matti Järvisen johtaja kakkosketju on merkkattu perjantaina ykköseksi. Jan-Mikael Järvisen ja Kristian Kuuselan rinnalle Jarkko Malisen tilalle nousee Antti Erkinjuntti.

Ennen maajoukkuetaukoa päähän taklattu Juho Liuksiala palaa perjantaina Ilveksen kokoonpanoon. Hyökkääjä ottaa Topias Haapasen paikan kakkosketjun laidassa. Julius Valtonen korvaa nelosketjussa Jerry Ahtolan.

Kierroksen muut ottelut: 

Pelicans-HPK

Sport-KooKoo

Lue myös:

    Uusimmat