Kärpiltä perjantaina sivussa kärkipuolustaja – huippulupaus palaa IFK:n kokoonpanoon

Jääkiekon SM-liigassa pelataan perjantai-iltana täysi seitsemän ottelun kierros. JYP haastaa Kärpät Oulussa, HIFK kohtaa Ilveksen Helsingissä ja Hämeenlinnassa pelataan sarjan kärkikamppailu.

Kärpät-JYP

Kärppien viikko on ollut monivivahteinen. Oululaisjoukkue putosi kirvelevästi CHL:stä tiistaina, mutta murskasi heti seuraavana päivänä KooKoon peräti 6-1-lukemin. Kärpät pystyi johtavien pelaajiensa johdolla nollaamaan niukan CHL-putoamisen ja olemaan henkisesti läsnä jo seuraavassa ottelussa.

Kärpät joutuu silti pelaamaan toisen ottelunsa peräjälkeen ilman päävalmentaja Mikko Manneria, joka on Leijonien matkassa Venäjän EHT-turnauksessa. Myös Jani Hakanpää on maajoukkueen mukana.

Kärpiltä on sivussa myös tärkeä puolustaja Shaun Heshka.

Jyväskylän JYPin vaikea kausi on jatkunut, vaikka se pystyi keräämään viisi voittoa putkeen marraskuun lopussa. Sen jälkeiset neljä ottelua ovat menneet mollivoittoisesti, sillä jyväskyläläisjoukkue on voittanut neljästä edellisestä ottelustaan vain yhden.

Edellisen kerran joukkue pelasi keskiviikkona, jolloin se taipui Hämeenlinnan Pallokerholle 2-3-lukemin jatkoajan päätteeksi. Ennen illan ottelua JYP on sarjassa sijalla 13.

JYPin luukkuvahtina toimii 19-vuotias Niko Parkkinen, joka pukee ensimmäistä kertaa SM-liigaotteluun.

HIFK-Ilves

Pystyykö HIFK jatkamaan siitä, mihin se keskiviikkona jäi? IFK voitti tuolloin SaiPan upean ja jatkoajan päätteeksi 4-3. SaiPa johti ottelua parhaimmillaan 3-1, mutta IFK nousi kahden maalin takaa tasoihin ja teki voittomaalin jatkoajalla.

Voitto oli helpottava, mutta siihen ei voi tuudittautua. Pudotuspeliviiva karkaa koko ajan, ellei voittoja kerry putkeen.

IFK tekee illan kokoonpanoonsa muutaman muutoksen, kun 18-vuotias huippulupaus Niklas Nordgren palaa kokoonpanoon. Thomas Nykopp on sen sijaan sivussa, hänen paikkansa ottaa Henrik Koivisto.

Tampereen Ilves on pitkän tappioputkensa jälkeen päässyt orastavaan voittoputkeen, sillä se on voittanut kolme ottelua peräjälkeen. Ilves on löytänyt alkukaudesta tutun maalinteon tehokkuuden, sillä voittoputkensa aikana se on tehtaillut 13 maalia.

Samalla oma maali on pysynyt varsin hyvin puhtaana, sillä Ilves on päästänyt vain seitsemän osumaa voittoputken aikana. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, jolloin Ilves oli vahvempi lukemin 3-0.

Ilves tekee muutamia muutoksia kokoonpanoonsa. Riku Helenius palaa tolppien väliin ja Joose Antonen palaa kärsittyään pelikieltonsa.

HPK-TPS

Hämeenlinnan Pallokerho on pelannut vahvan kauden, josta kertoo myös sarjasijoitus, sillä HPK löytyy sarjasta neljänneltä sijalta. Viime aikoina joukkue on tosin pelannut ailahtelevasti, sillä edellisestä viidestä ottelustaan se on voittanut vain kaksi.

Joukkueen pelitapa tarjoaa silti kilpailuedun lähes joka ilta. Illan ottelu on kuitenkin jo toinen tällä viikolla, kun joukkuetta ei ohjaa Leijonien matkassa oleva päävalmentaja Antti Pennanen. Myös tärkeä puolustaja Niklas Friman on Leijonissa.

HPK tekee yhden muutoksen kokoonpanoonsa sitten edellisen ottelun, kun Janne Lahti on sivussa ja Erkka Seppälä nousee kokoonpanoon.

Turun Palloseura sai kolmen ottelun tappioputkensa poikki edellisessä ottelussaan, kun se kukisti Mikkelin Jukurit 4-3. TPS on viime viikoina mennyt tappioputkesta voittoputkeen ja voittoputkesta takaisin tappioputkeen. Tasaisuus on ollut hakusessa.

TPS:n kokoonpanoon palaa Ilkka Heikkinen, joka on kärsinyt pelikieltonsa. Myös Jonne Virtanen palaa oltuaan sivussa kaksi ottelua.

Muut ottelut:

Lukko-KooKoo, kokoonpanot

SaiPa-Pelicans, kokoonpanot

Sport-Tappara, kokoonpanot

Ässät-Jukurit, kokoonpanot

Lue myös:

    Uusimmat