Pysähtyykö Ben Bloodin juna Jonne Virtasen asemalle? Twitterissä nokitelleet jätit kohtaavat Turussa

SM-liigassa pelataan perjantai-iltana kuusi ottelua. Kierroksen mielenkiintoisia yksityiskohtia ovat muun muassa TPS:n Jonne Virtasen ja Tapparan Ben Bloodin kohtaaminen Turussa sekä Kärpät-tähti Oskar Osalan visiitti kasvattiseuransa Sportin kotiluolaan. 

Sport-Kärpät

Ottelun mielenkiintoisin aspekti on Kärpät-hyökkääjä Oskar Osalan paluu Vaasaan. Osala on Sportin kasvatti ja hänen siirtymisensä Kärppiin täksi kaudeksi aiheutti jonkin verran laineita Vaasassa.

Mielenkiintoista onkin seurata, miten vaasalaisyleisö ottaa entisen pelaajansa vastaan.

Sport on ollut yksi tämän kauden ilmiöistä. Vaasalaisjoukkue on ollut eri medioiden otsikoissa kolmansien erien nousujen ansiosta sekä siitä, että Sport taistelee tosissaan suorasta pudotuspelipaikasta.

Kärpät puolestaan on ollut vahva tällä kaudella. Se tulee illan otteluun 5-1-voitto KooKoosta allaan. KooKoota vastaan Osala oli huimassa vireessä, sillä 31-vuotias hyökkääjä mätti neljä maalia.

Ottelusta on lupa odottaa viihdyttävää, sillä Osalan paluun lisäksi iltaan mahtuu toinenkin mielenkiintoinen yksityiskohta. Sport ja Kärpät ovat tehneet eniten maaleja tällä kaudella SM-liigassa. Kärpät on tehnyt eniten, 127 kappaletta ja Sport toiseksi eniten, 125 osumaa.

Sportin puolustaja Jyri Niemi on sivussa illan ottelusta. Kärpät saa puolestaan takaisin Lasse Kukkosen.

TPS-Tappara

Turussa nähdään Nuorille Leijonille ratkaisumaalin MM-finaalissa tehneen Kaapo Kakon paluu takaisin TPS-paitaan.

Kakko pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vakuuttavalla tasolla ja hän on noussut etenkin TPS-kannattajien suosikiksi. TPS tulee illan otteluun kaksi tappiota niskassaan. Turkulaisten viisikkopelaamisessa on nähty kurittomuutta, varsinkin puolustuspelaamisessa on ollut vaikeuksia.

Samalla hyökkäyspelaamisessa ja maalinteon tehokkuudessa on ollut parantamisen varaa. TPS tiedotti perjantai-aamuna purkaneensa Brandon Gormleyn pelaajasopimuksen. Kakon lisäksi TPS:n kokoonpanoon palaa Ilari Filppula.

Tampereen Tapparan juna on päässyt takaisin raiteilleen, sillä synkkä tappioputki on kääntynyt kolmen ottelun orastavaan voittoputkeen.

Tappara onkin saanut viisikkopelaamisensa ja etenkin puolustuspelaamisensa takaisin uomiinsa. Tästä osoituksena on edellinen ottelu, kun Tappara tylsytti HPK:n hyökkäyspelaamisen täysin. 


Ottelussa on mielenkiintoinen yksityiskohta, kun Ben Blood ja Jonne Virtanen kohtaavat. Blood totesi taannoin Twitterissä Kärpät-ottelun jälkeen olevansa SM-liigan vahvin pelaaja, johon Virtanen kuittaili takaisin.

– Olen odottanut junaa neljä vuotta, mutta se ei ole koskaan pysähtynyt asemallani, Virtanen heitti takaisin Bloodille, joka luonnehti itseään muut tieltään jyrääväksi junaksi. 

Tapparalta puuttuu hyökkääjä Matti Järvinen. Kokoonpanoon palaavat tuoreet maailmanmestarit Toni Utunen sekä Sami Moilanen.

HIFK-HPK

Helsingin IFK on osoittanut hauistaan pelaajasiirtomarkkinoilla viime viikkojen aikana. Pari viikkoa sitten IFK tiedotti hankkineensa puolustaja Joonas Lyytisen ja hän on saanut seurakseen kaksi täsmähankintaa.

Ensin tuli hyökkääjä Jasse Ikonen Kärpistä ja päivä myöhemmin oli Sakari Salmisen vuoro liittyä IFK:n riveihin. Onkin mielenkiintoista seurata, miten nämä kolme pelaajaa pystyvät auttamaan IFK:ta. Punanutut saavat takaisin kokoonpanoonsa myös Iikka Kangasniemen.

Hämeenlinnan Pallokerho on pelannut viime aikoina hieman ailahtelevaisesti. HPK sai katkaistua neljän ottelun tappioputkensa, ja voitti kaksi ottelua putkeen.

Edellisessä ottelussa oli kuitenkin jälleen tappion aika, kun Tappara tylsytti HPK:n hyökkäyspelaamisen. Onkin mielenkiintosta seurata, miten ja millä tavoin HPK tulee illan otteluun. Se on varmaa, että ärsytetty HPK-joukkue nähdään kaukalossa.

HPK:n maalilla nähdään yllätys, kun kuukauden lainalle seuraan saapunut Rasmus Reijola pelaa tolppien välissä.

Muut ottelut:

Ilves-Ässät, kokoonpanot

JYP-Jukurit, kokoonpanot

Pelicans-KalPa, kokoonpanot

Lue myös:

    Uusimmat