HIFK:lla haasteita ennen uutta kautta – "Emme voi oikaista"

HIFK-luotsi Selin ripitti pelaajiaan –"Töihin, lopettakaa haahuilu!" 0:36

HIFK:n viime kauden tarina oli nousujohteinen. Helsinkiläisseura aloitti kauden uuden valmennuksen alaisuudessa ja kesken kauden vaihtui vielä urheilutoimenjohtaja. Tulevan kauden alla on kuitenkin ollut vaikeuksia.

Pääkuvan videolla Ari-Pekka Selin piiskaa omiaan kesken CHL-ottelun Bolzanoa vastaan.

HIFK on pelannut CHL:ssä neljä ottelua ja on voittanut niistä kaksi. Joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin myöntää, että harjoituskausi on ollut haasteellinen.

– Meillä on ollut vähän hakemista, jotta löydämme oikeita kooostumuksia – lähinnä hyökkäyspelin osalta. Erittäin hyvä on se, että joukkueen päivittäinen työ ja rima on korkealla.

– Meillä on sellainen tilanne, että käymme rehellisesti asioita läpi ja varmasti olemme parempi joukkue myöhemmin, kuin tällä hetkellä – puhumattakaan keväästä, Selin jatkaa MTV Sportille.

Vuosi sitten kaikki oli uutta niin HIFK:lle kuin Selinille. HIFK oli aiempina vuosina tullut tutuksi löyhästä pelitavasta sekä pelaajien fyysinen kunto oli jättänyt toivomisen varaa.

Selin adjutanteineen lähti muuttamaan joukkueen pelitapaa rajulla kädellä. Pelaamiseen tuli selkeät vaiheet ja rytmit.

– Meidän tavoite oli kunnianhimoinen, miten haluamme pelata. Halusimme kovallakin kädellä sitä peliä aikaan, mitä parhaimmillaan esitimme viime keväänä. Se oli sinänsä hieno tarina, Selin pohtii.

HIFK:n pelaaminen parani pitkin kautta ja se pääsi voiton päähän finaalipaikasta. Joukkueen pelaamista leimasivat selkeä kaksivaiheisuus puolustuspelaamisessa sekä pelin rytmittäminen kiekkokontrollin voimin.

Kiekollinen pelaaminen on ollut teesinä myös harjoituskaudella, sillä jos kiekollinen pelaaminen soljuu, heijastuu se heti positiivisesti puolustuspelaamiseen.

– Pitää puolustaa kiekolla ja kiekottomana järkevästi ja tiivisti, sillä se antaa mahdollisuuden hyvälle hyökkäämiselle. Kun tulee vähän vaatimattomampia jaksoja, se korostuu pitkässä sarjassa ja silloin puolustus tukee sitä peliä. Hyökkäystehokkuus ja meidän pitäisi neljällä kentällä tuottamaan tulosta. Se on meidän tavoite, Selin paaluttaa.

HIFK uudisti viime kaudella myös fyysisen harjoittelun. Seura pestasi fysiikkavalmentajaksi Harri Yrttiahon ja kohennusta tulikin pitkin kautta.

Tällä hetkellä tilanne on hyvä fyysisellä puolella.

– Olemme saaneet koko ajan paremmin linkitettyä lajiharjoittelun, meidän pelitavan ja fyysisen harjoittelun ja se on tuonut tulosta, Selin kertoo. 

Alkukauden haasteet ovat heijastuneet tuloksiin CHL:ssä. Selinin mukaan joukkueella on matkaa pelillisesti siihen, missä se oli viime keväänä. 

Valmennusjohto pohti ennen kautta uudistuksia HIFK:n pelaamiseen, mutta päätti edetä maltilla ja kärsivällisesti.

– Meidän pitää saada perusjalusta näkymään. Eli missä olimme (keväällä), meillä on matkaa siihen. Emme voi oikaista, tämähän olisi hienoa, jos vain voisi jatkaa siitä, mutta kun ihmiset vaihtuvat, emme pysty oikaisemaan. Meidän on päästävä sille samalle tasolle, sitten maustaa sitä peliä ja hakea seuraavia tavoitteita, Selin päättää.

Lue myös:

    Uusimmat